• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kārtību, kādā izskatāmas sūdzības par pārkāpumiem atestācijas komisiju darbā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.1994., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239051

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrijas pavēle Nr.220

Par izmaiņām ar IeM 1994.g. 24.maija pavēli nr.145 apstiprinātajos pagaidu noteikumos attiecībā uz medību atļaujām

Vēl šajā numurā

06.08.1994., Nr. 91

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts civildienesta pārvalde

Veids: instrukcija

Numurs: 5

Pieņemts: 01.08.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts civildienesta pārvaldes instrukcija Nr.5

Rīgā 1994.gada 1.augustā

Par kārtību, kādā izskatāmas sūdzības par pārkāpumiem atestācijas komisiju darbā

Izdota saskaņā ar Ministru kabineta 1994.gada 10.maija noteikumiem
"Par valsts civildienesta ierēdņu amatu pretendentu reģistrācijas un atestācijas kārtību"

1. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu "Par valsts civildienesta ierēdņu amatu pretendentu reģistrācijas un atestācijas kārtību" 26.punktu pretendentam desmit dienu laikā pēc atestācijas komisijas sēdes ir tiesības griezties Valsts civildienesta pārvaldē ar sūdzību par pārkāpumiem atestācijas komisijas darbā. Šī instrukcija nosaka šo sūdzību izskatīšanas kārtību; šajā instrukcijā noteiktajā kārtībā tiek izskatītas arī sūdzības par atestācijas komisiju lēmumiem pēc to būtības.

2. Sūdzības tiek pieņemtas rakstveidā vienīgi no pašiem pretendentiem.

3. Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks sūdzību izskata desmit dienu laikā kopš tās saņemšanas, ievērojot šajā instrukcijā noteikto kārtību.

4. Pēc sūdzības saņemšanas, sūdzību sākotnēji izskata Valsts civildienesta pārvaldes Kontroles un uzraudzības daļa, iepazīstoties ar lietas dokumentiem (pretendenta reģistrācijas dokumentiem, atestācijas komisijas sēdes protokolu u.c.) un nepieciešamības gadījumā uzklausot arī atestācijas komisijas priekšsēdētāja, locekļu un sēdes protokolista viedokli. Valsts civildienesta pārvaldes priekšniekam trīs dienu laikā tiek iesniegts attiecīgs atzinums.

5. Ja valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks uzskata par nepieciešamu, viņš uz pārrunām uzaicina atsevišķi pretendentu, no kura saņemta sūdzība, atestācijas komisijas priekšsēdētāju, locekļus un sēdes protokolistu. Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks savas kompetences ietvaros var veikt arī jebkurus citus pēc saviem ieskatiem nepieciešamos pasākumus, lai pārbaudītu sūdzības pamatotību, vai arī uzdot šādus pasākumus veikt Valsts civildienesta pārvaldes Kontroles un uzraudzības daļai.

6. Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks lēmumu par sūdzību pieņem, pamatojoties uz šīs instrukcijas 3.punktā minēto atzinumu un 4.punktā minēto pārrunu un pasākumu rezultātiem, ja tādi ir veikti. Par lēmumu trīs dienu laikā rakstveidā tiek paziņots pretendentam un attiecīgajai valsts civiliestādei.

7. Sūdzības apmierināšanas gadījumā Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks nozīmē atkārtotu pretendenta atestāciju, kurai jānotiek divu nedēļu laikā kopš šāda lēmuma pieņemšanas citā atestācijas komisijas sastāvā.

8. Sūdzības apmierināšanas gadījumā Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks veic nepieciešamos pasākumus, lai novērstu konstatētos trūkumus atestācijas darbā.

Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks I.Tupesis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!