• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Stratēģiskās attīstības komisija: Par reģionālo forumu Ventspilī stratēģisko investīciju piesaistei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2011., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239131

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta kanceleja: Atbilde uz iesniegumiem par politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs" piedalīšanos Ministru kabineta sastādīšanā

Vēl šajā numurā

09.11.2011., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Stratēģiskās attīstības komisija: Par reģionālo forumu Ventspilī stratēģisko investīciju piesaistei

4.novembrī Ventspils Augstskolā notika otrais Valsts prezidenta Stratēģiskās attīstības komisijas (SAK) reģionālais forums, apzinot investīciju vidi Ventspilī, Liepājā un Jūrmalā, universitāšu piedāvājumu un astoņu nozaru – vieglās rūpniecības, dizaina, tūrisma, rekreācijas, dabas resursu ieguves un minerālu izstrādājumu, tranzīta, loģistikas un ostu pārvaldības – piedāvājumu, lai turpinātu veidot investīciju piedāvājumu portfeli.

"Valsts prezidenta Andra Bērziņa un Stratēģiskās attīstības komisijas koordinētais forums "Stratēģisko investīciju piesaiste darba vietu radīšanai Latvijā" Ventspilī apliecina, ka Daugavas kreisā krasta pilsētās skaidri iezīmējas prioritātes, tā, piemēram, Ventspilītranzīts un loģistika, Liepājārūpniecība, Jūrmalākurortoloģija. Tāpat augstskolu piedāvājums arvien vairāk tiek orientēts uz vajadzībām darba tirgū. Savukārt nozaru asociācijas skaidri definēja kritiskos punktus investīciju piesaistei nozarēs un apakšnozarēs," pēc foruma secināja Valsts prezidenta ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības padomniece Elīna Egle.

"Vieglās rūpniecības kontekstā prioritāte un tuvākās nākotnes attīstības perspektīva ir pilna cikla ražošana Latvijā, izmantojot Latvijā audzētus izejmateriāluskaņepes, linus un citas dabīgās šķiedras, inovatīvas tehnoloģijas un vietējo cilvēkresursu zināšanas, lai radītu augstas pievienotās vērtības, inovatīvus produktus," uzskata SAK augsta līmeņa grupas dalībnieks, "EKO Investors" padomes priekšsēdētājs Viesturs Tamužs.

"Latvijā ārstniecībā izmantojamie dabīgie resursi, vide un speciālisti ir konkurētspējīgi globālajā tirgū, taču galvenais izaicinājums ir rekreācijas un kurortoloģijas jomas zīmola veidošana un mārketings," saka SAK augsta līmeņa grupas dalībnieks, augstskolas "Turība" attīstības padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis.

Nākamais reģionālais forums notiks Rīgā 9.decembrī, apskatot Rīgas, Valmieras un Jelgavas reģiona un augstākās izglītības iestāžu iespējas un redzējumu investīciju piesaistē un aicinot uzņēmējus, pašvaldības, nozaru asociācijas www.saki.lv iesniegt un forumā prezentēt investīciju projektu aprakstus šādās nozarēs: ķīmiskā rūpniecība un farmācija; enerģētika, gāze, ūdens apgāde un zaļā ekonomika un enerģētika; IKT, banku konsultāciju pakalpojumi, sabiedriskie un komercpakalpojumi.

Valsts prezidenta Stratēģiskās attīstības komisijas foruma "Stratēģiskās investīcijas darba vietu radīšanai" mērķis ir uzrunāt valsts un pašvaldību iestāžu, uzņēmēju biedrību un ārvalstu pārstāvniecību, izglītības un zinātnes institūciju ekspertus, lai iezīmētu skaidru un saprotamu redzējumu par Latvijas konkurētspējas priekšrocībām un identificētu labāko piedāvājumu investoriem.

Foruma atziņas ļaus nodrošināt tiem infrastruktūras pieejamību, radīs pievilcīgus investīciju stimulus un labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi.

Rezultāts – sagatavots reprezentatīvs stratēģiski nozīmīgu investīciju projektu saraksts, radot pārliecinošu piedāvājumu investoriem uzņēmējdarbības uzsākšanai Latvijā.

Pirmie ar rezultātu iepazīsies Ārlietu ministrijas vadība, diplomāti, kā arī LIAA vadība gadskārtējās vēstnieku tikšanās reizē 19.–20.decembrī.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!