• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par dienesta pārbaudi sociālās aprūpes centrā "Kalkūni". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2011., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239135

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par muitnieku sadarbību ar Baltkrieviju robežas šķērsošanā

Vēl šajā numurā

09.11.2011., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par dienesta pārbaudi sociālās aprūpes centrā "Kalkūni"

Izvērtējot katra darbinieka pienākumus un atbildību, valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) "Latgale" direktore Mārīte Grigāne ir pabeigusi dienesta pārbaudi SAC "Kalkūni" un noteikusi disciplinārsodus, informē Labklājības ministrija (LM).

Saskaņā ar pārbaudes rezultātiem M.Grigāne izteikusi rājienus vairākiem SAC "Kalkūni" darbiniekiem. SAC "Kalkūni" filiāles vadītājai izteikts rājiens par aizkavētu informācijas apmaiņu un operatīvi nepieņemtiem lēmumiem filiālē saistībā ar klientu aprūpi u.c. Sociālās aprūpes nodaļas vadītājai un Sociālās rehabilitācijas nodaļas vadītājai noteikti disciplinārsodi – rājieni par pārkāpumiem informācijas apmaiņā un nepilnīgi veikto aprūpes nodrošināšanas prasību kontroli.

Vecākajai medicīnas māsai izteikts rājiens par nepietiekami nodrošinātām ārstu un speciālistu konsultācijām un izmeklēšanām iestādes klientiem. Savukārt sociālajai darbiniecei izteikta piezīme par nepilnīgi veiktām starpnieka funkcijām, kontaktējoties ar oficiālām iestādēm un atbildīgām personām. Piezīmes izteiktas arī četrām bērnu aprūpētājām par dokumentu noformēšanas prasību neievērošanu.

Veicot detalizētu dokumentu papildpārbaudi un izvērtējot katra darbinieka atbildību, VSAC "Latgale" disciplinārizmeklēšanas komisija konstatēja, ka V.Šoriņam-Muižniekam veselības aprūpe Kalkūnos tika nodrošināta saskaņā ar medicīnas darbinieku norādījumiem.

Vienlaikus sociālās aprūpes procesā konstatētas vairākas nepilnības – nepilnīga informācijas aprites sistēma, nepilnības dokumentu noformēšanā, nav palīgierīces klientu pārcelšanai, nepilnības sociālo darbinieku darbā ar klientu vecākiem, klientu sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas procesā iesaistītā personāla nepietiekamība, iekšējās kontroles sistēmas nepilnības.

LM uzsver, ka VSAC "Latgale" vadošo amatpersonu atbildība par notikušo tiks vērtēta pēc tam, kad būs saņemti pārbaužu materiāli no Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas un Veselības inspekcijas.

Saskaņā ar Labklājības ministrijas uzdevumu VSAC "Latgale" direktore M.Grigāne 27.septembrī izveidoja disciplinārizmeklēšanas komisiju, kuras uzdevums bija izvērtēt katra darbinieka pienākumus, rīcību un atbildību par sociālās aprūpes pakalpojumu sniegšanu V.Šoriņam-Muižniekam.

VSAC "Latgale" filiālē Kalkūni pakalpojumu sniegšanas kvalitātes pārbaudes saistībā ar V.Šoriņa-Muižnieka gadījumu veica LM Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības departamenta speciālisti, biedrību "Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" un "Latvijas profesionālo sociālo darba speciālistu asociācija" pārstāvji, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas speciālisti, kā arī Veselības inspekcijas speciālisti.

 

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!