• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar ASV informācijas tehnoloģiju drošības jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2011., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239137

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Serbijas iekšlietu ministra darba vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

09.11.2011., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar ASV informācijas tehnoloģiju drošības jomā

Amerikas Savienotās Valstis ir ieinteresētas sadarboties ar Latvijas informācijas tehnoloģiju drošības iestādēm gan nozari regulējošās normatīvās bāzes izstrādes, gan arī praktiskas pieredzes apmaiņas ziņā.

Turklāt vislietderīgāk šo sadarbību būtu organizēt visām Baltijas valstīm kopā, atzina ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere, 7.novembrī ierodoties iepazīšanās vizītē pie satiksmes ministra Aivja Roņa.

Sevišķi būtiska informācijas tehnoloģiju drošības nozares attīstība ir privātajam sektoram, atzina amatpersonas, norādot, ka strauji augošās aktualitātes dēļ šī ir viena no jomām, kam būtu pastāvīgi jāpalielina finansējums, taču tas Latvijai budžeta konsolidācijas apstākļos šobrīd ir grūti sasniedzams mērķis. Šajā kontekstā Latvija augstu vērtē ASV iespējamo līdzdalību un atbalstu nacionālā informācijas tehnoloģiju drošības mācību centra izveidē.

Abas puses atzīmēja veiksmīgo sadarbību Afganistānas kravu tranzīta nodrošināšanā, kā arī pārrunāja iespējas piesaistīt kravas arī atpakaļceļā. Šajā sakarā izšķiroši svarīgas ir ASV attiecības ar Centrālāzijas reģiona valstīm.

Tikšanās laikā ministrs un vēstniece pārrunāja valdības deklarācijas transporta sadaļā izvirzītos mērķus un rīcības plānā definētos uzdevumus. Kā steidzamākos uzdevumus satiksmes ministrs izcēla situācijas stabilizēšanu uzņēmumā "Air Baltic Corporation", lidostas "Rīga" modernizāciju, kā arī sauszemes robežšķērsošanas optimizāciju. Pārrunāti tika arī galvenie ostu attīstības jautājumi, tai skaitā to darbības caurspīdīguma uzlabošana, kam ASV joprojām pievērš īpašu uzmanību. Puses bija vienisprātis arī par nepieciešamību uzlabot valsts aktīvu pārvaldes efektivitāti, atzinīgi atzīmējot Skandināvijas valstu praksi šajā jomā.

 

Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!