• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Tiekoties ar ES dalībvalstu un kandidātvalstu vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2011., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239140

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par sadarbību ar uzņēmējiem ekonomikas politikas izstrādē

Vēl šajā numurā

09.11.2011., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Tiekoties ar ES dalībvalstu un kandidātvalstu vēstniekiem

7.novembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Polijas vēstnieka Latvijā Ježija Mareka Novakovska organizētajās tradicionālajās darba pusdienās ar Eiropas Savienības dalībvalstu un kandidātvalstu vēstniekiem. Ministrs informēja par valdības ārpolitikas prioritātēm, apsprieda aktuālos ES politiskās darba kārtības jautājumus, kā arī attiecības ar Krieviju un ES Austrumu partnerības valstīm.

Sarunā ministrs pastāstīja par sava darba galvenajām prioritātēm, kuru mērķis ir valsts ārējās drošības un valsts politiskās un ekonomiskās konkurētspējas paaugstināšana. Ministrs vērsa vēstnieku uzmanību uz Latvijas nostāju diskusijās par ES daudzgadu budžetu, kohēzijas un kopējās lauksaimniecības politikas finansējumu, Austrumu partnerības programmu, ES paplašināšanu un kaimiņu politiku, kā arī informēja par iecerēm, kā Latvijā izveidot labāko 2015.gadā gaidāmās prezidentūras ES sagatavošanas modeli. Tāpat svarīgo Latvijas ārpolitikas prioritāšu vidū tika minēta Baltijas reģiona ciešāka integrācija, transatlantiskās sadarbības darba kārtības jautājumi, misija Afganistānā.

Jautājumā par attiecībām ar Krieviju ministrs uzsvēra Latvijas vēlmi turpināt konstruktīvu dialogu, balstoties uz savstarpējām interesēm un respektu.

Sarunā vairāki vēstnieki apliecināja savu valstu gatavību dalīties pieredzē ar Latviju, kā labāk sagatavot un novadīt ES prezidentūru.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!