• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministre: Tiekoties ar nozaru speciālistiem un organizācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2011., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239146

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar ārlietu ministru un prioritātēm ārpolitikā

Vēl šajā numurā

09.11.2011., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministre: Tiekoties ar nozaru speciālistiem un organizācijām

Pagājušajā nedēļā zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Zemkopības ministrijas (ZM) lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības un lauku attīstības speciālistiem, kā arī ZM pārraudzīto iestāžu vadītājiem, lai iepazītos ar situāciju nozarēs, aktualitātēm, problēmām un to iespējamajiem risinājumiem.

Lauku atbalsta dienesta direktore Anna Vītola-Helviga zemkopības ministri informēja par Eiropas Savienības fondu finanšu apguves progresu, par būtiskākajām problēmām, kas saistītas ar projektu īstenošanu, par nepieciešamajām izmaiņām atsevišķos Ministru kabineta noteikumos un Lauku attīstības programmas plānā. Zemkopības ministrei sniegts pārskats par lauksaimniekiem šajā gadā paredzamajiem maksājumiem. 2011.gadā lauksaimniekiem dažādos maksājumos deviņos mēnešos izmaksāti 219 miljoni latu, vēl līdz gada beigām tiks izmaksāti 106 miljoni latu.

Tiekoties ar AS "Latvijas valsts meži" (LVM) valdes priekšsēdētāju Robertu Strīpnieku un Valsts meža dienesta (LVM) ģenerāldirektoru Andi Krēsliņu, pārrunāts valsts īpašumā esošo mežu apsaimniekošanas un VMD optimizācijas jautājumus, kā arī tas, ka jāveic grozījumi Valts meža dienesta likumā. Apspriesta arī meža nozares konkurētspēja un LVM stabilizējošā loma nozares attīstībā.

"Meža nozare ir ļoti būtiska Latvijas tautsaimniecībai, ļoti labi to demonstrē dati, saskaņā ar kuriem koksnes un tās izstrādājumu eksports 2011.gada pirmajā pusgadā bija par 105 miljoniem latu vai 25 procentiem lielāks nekā 2010.gada pirmajā pusgadā, līdz ar to koksnes un tās izstrādājumu eksports 2011.gada pirmajā pusgadā bija nozīmīgākā Latvijas eksporta nozare. Esmu gandarīta, ka LVM ir ieguvusi pasaulē lielākās sertifikācijas sistēmas – PEFC (The Programme for the Endorsement of Forest Certification) – sertifikātu visā valsts mežu platībā, kas apliecina, ka valsts īpašumā esošie meži tiek apsaimniekoti saskaņā ar valsts ekonomiskajām, sabiedrības un vides aizsardzības interesēm, turklāt daļa no LVM mežsaimniecībām jau sertificēta arī pēc FSC (Forest Stewardship Council) sistēmas," sacīja zemkopības ministre.

Ar Valsts augu aizsardzības dienesta direktori Kristīni Kjago zemkopības ministre pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar augu un augu produktu eksportu, situāciju par karantīnas organismu izplatību Latvijā, par jaunāko augu aizsardzības likumdošanā un nepieciešamajām izmaiņām normatīvajos aktos turpmāk.

Šonedēļ zemkopības ministre tiksies ar nozaru nevalstiskajām organizācijām, lai pārrunātu ZM pārraudzītajās nozarēs aktuālākos jautājumus. Zemkopības ministre tiksies ar Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, Zemnieku saeimas, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas, Latvijas Kokrūpniecības federācijas un Meža īpašnieku biedrības vadības pārstāvjiem.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!