• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar ārlietu ministru un prioritātēm ārpolitikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2011., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239147

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piekrītot būt par Lielās talkas patronu, un talkas mērķiem

Vēl šajā numurā

09.11.2011., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar ārlietu ministru un prioritātēm ārpolitikā

8.novembrī Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, lai iepazītos ar jaunā ministra prioritātēm Latvijas ārpolitikā un vienotos par turpmāko abpusējo sadarbību valsts ārpolitikas veidošanā.

Sarunas gaitā tika skarti Latvijai prioritārie Eiropas Savienības jautājumi: nākamā ES budžeta plānošana kohēzijas politikas un lauksaimniecības politikas kontekstā, kā arī Latvijas gatavošanās prezidentūrai ES. Vienlaikus ārlietu ministrs informēja Valsts prezidentu par Latvijas ārējo ekonomisko interešu pārstāvniecības darba uzlabošanas plāniem, ko ārlietu resors veic vienlaikus ar Ekonomikas ministrijas struktūrām.

E.Rinkēvičs uzsvēra, ka turpinās iepriekš aizsākto Latvijas pozīcijas aizstāvēšanu gan Kohēzijas fonda līdzekļu, gan tiešmaksājumu lauksaimniekiem prioritāšu kontekstā, kas pilnībā saskan arī ar Valsts prezidenta pausto nostāju iepriekšējās vizītēs Briselē. Valsts prezidents vienlaikus aicināja ārlietu ministru arī turpmāk piedalīties pie prezidenta organizētajās daudzpusējās sarunās starp lauksaimnieku organizācijām un zemkopības ministru un ārlietu ministru, lai pārrunātu sarunu virzību un vienotos par pozīcijām ES nākamā budžeta jautājumos. Ārlietu ministrs atbalstīja šāda sarunu formāta nepieciešamību arī turpmākajā darbā.

Kā vienu no savām prioritātēm ārlietu ministrs izvirzījis starpministriju (Ārlietu un Ekonomikas) koordinācijas uzlabošanu un sadarbības pilnveidošanu jautājumos, kas skar Latvijas ekonomisko interešu pārstāvniecību ārvalstīs. E.Rinkēvičs uzsvēra, ka šobrīd esošais pārstāvniecības modelis dažkārt nepamatoti dublē abu ministriju klātbūtni atsevišķās valstīs, bet citās šādas pārstāvniecības nemaz nav, lai gan būtu nepieciešama un pamatota.

"Būtiski arī tas, lai valdība šiem valsts pārstāvjiem nosaka konkrētus uzdevumus un prasa no viņiem atbildību par paveikto," uzsvēra ministrs. Valsts prezidents pozitīvi novērtēja šādu pieeju un aicināja ministru plānotajā sadarbībā iesaistīt arī Valsts prezidenta paspārnē izveidotās Stratēģiskās attīstības komisijas augsta līmeņa grupas investīciju piesaistei pārstāvjus.

Sarunas gaitā abas puses pārrunāja arī valsts drošības politikas un divpusējo attiecību jautājumus.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!