• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2011. gada 8. novembra noteikumi Nr. 855 "Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 30.marta noteikumos Nr.308 "Kārtība, kādā piemēro pievienotās vērtības nodokli preču piegādēm un pakalpojumiem, kas sniegti diplomātiskajām un konsulārajām pārstāvniecībām, starptautiskajām organizācijām, Eiropas Savienības institūcijām un Ziemeļatlantijas līguma organizācijai (NATO), un kārtība, kādā atmaksā akcīzes nodokli par Latvijas Republikā iegādātajām akcīzes precēm"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2011., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239188

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.856

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 17.jūnija noteikumos Nr.536 "Noteikumi par revīzijas pakalpojumu kvalitātes kontroles prasību ievērošanas pārbaudi"

Vēl šajā numurā

10.11.2011., Nr. 178

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 855

Pieņemts: 08.11.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.855

Rīgā 2011.gada 8.novembrī (prot. Nr.66 9.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 30.marta noteikumos Nr.308 "Kārtība, kādā piemēro pievienotās vērtības nodokli preču piegādēm un pakalpojumiem, kas sniegti diplomātiskajām un konsulārajām pārstāvniecībām, starptautiskajām organizācijām, Eiropas Savienības institūcijām un Ziemeļatlantijas līguma organizācijai (NATO), un kārtība, kādā atmaksā akcīzes nodokli par Latvijas Republikā iegādātajām akcīzes precēm"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pievienotās vērtības nodokli"
7.panta pirmās daļas 6.punktu un likuma
"Par akcīzes nodokli" 20.panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010.gada 30.marta noteikumos Nr.308 "Kārtība, kādā piemēro pievienotās vērtības nodokli preču piegādēm un pakalpojumiem, kas sniegti diplomātiskajām un konsulārajām pārstāvniecībām, starptautiskajām organizācijām, Eiropas Savienības institūcijām un Ziemeļatlantijas līguma organizācijai (NATO), un kārtība, kādā atmaksā akcīzes nodokli par Latvijas Republikā iegādātajām akcīzes precēm" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 52.nr.; 2011, 6.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 1.1.4.apakšpunktu aiz vārdiem "(turpmāk – starptautiskā organizācija vai tās pārstāvniecība Latvijas Republikā)" ar vārdiem "atbilstoši nosacījumiem, kas paredzēti starptautiskajās konvencijās, ar kurām šīs organizācijas izveidotas, vai mītnes līgumos".

2. Papildināt 1.1.5.apakšpunktu aiz vārdiem "(turpmāk – ar starptautisko organizāciju vai tās pārstāvniecību Latvijas Republikā saistītā persona)" ar vārdiem "atbilstoši nosacījumiem, kas paredzēti starptautiskajās konvencijās, ar kurām šīs organizācijas izveidotas, vai mītnes līgumos".

3. Aizstāt 1.1.6.apakšpunktā vārdus "kurām piemēro 1965.gada 8.aprīļa Protokolu par privilēģijām un imunitāti Eiropas Savienībā" ar vārdiem "atbilstoši nosacījumiem, kas paredzēti 1965.gada 8.aprīļa Protokolā par privilēģijām un imunitāti Eiropas Savienībā un tā īstenošanas līgumos vai mītnes līgumos".

4. Papildināt noteikumus ar 1.1.6.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.1.6.1 ar attiecīgo Eiropas Savienības institūciju Latvijas Republikā saistītajām personām atbilstoši nosacījumiem, kas paredzēti 1965.gada 8.aprīļa Protokolā par privilēģijām un imunitāti Eiropas Savienībā un tā īstenošanas līgumos vai mītnes līgumos (turpmāk – ar attiecīgo Eiropas Savienības institūciju Latvijas Republikā saistītā persona);".

5. Papildināt 1.3.1.5.apakšpunktu aiz vārdiem "diplomātiskais statuss" ar vārdiem "atbilstoši nosacījumiem, kas paredzēti starptautiskajās konvencijās, ar kurām šīs organizācijas izveidotas, vai mītnes līgumos".

6. Aizstāt 1.3.1.6.apakšpunktā vārdus "kurām piemēro 1965.gada 8.aprīļa Protokolu par privilēģijām un imunitāti Eiropas Savienībā" ar vārdiem "atbilstoši nosacījumiem, kas paredzēti 1965.gada 8.aprīļa Protokolā par privilēģijām un imunitāti Eiropas Savienībā un tā īstenošanas līgumos vai mītnes līgumos".

7. Svītrot 2.2.apakšpunktu.

8. Papildināt noteikumus ar 9.3.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.3.ar attiecīgo Eiropas Savienības institūciju Latvijas Republikā saistītajām personām – par precēm un pakalpojumiem šo personu personiskajām vajadzībām atbilstoši nosacījumiem, kas paredzēti 1965.gada 8.aprīļa Protokolā par privilēģijām un imunitāti Eiropas Savienībā un tā īstenošanas līgumos vai mītnes līgumos;".

9. Papildināt noteikumus ar 10.4.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.4.ar attiecīgo Eiropas Savienības institūciju Latvijas Republikā saistītajām personām – atbilstoši nosacījumiem, kas paredzēti 1965.gada 8.aprīļa Protokolā par privilēģijām un imunitāti Eiropas Savienībā un tā īstenošanas līgumos vai mītnes līgumos;".

10. Papildināt noteikumus ar 12.4.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.4.1 ar attiecīgo Eiropas Savienības institūciju Latvijas Republikā saistītā persona – 30 dienu laikā pēc attiecīgā ceturkšņa beigām;".

11. Aizstāt 19.5.apakšpunktā vārdus "Latvijas Republikā reģistrētās Eiropas Savienības institūcijas" ar vārdiem "Eiropas Savienības institūcijas Latvijas Republikā, vai ar attiecīgo Eiropas Savienības institūciju Latvijas Republikā saistītās personas".

12. Papildināt noteikumus ar 27.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"27.3. Eiropas Savienības institūcijām Latvijas Republikā un ar tām saistītajām personām – par precēm un pakalpojumiem atbilstoši nosacījumiem, kas paredzēti 1965.gada 8.aprīļa Protokolā par privilēģijām un imunitāti Eiropas Savienībā un tā īstenošanas līgumos vai mītnes līgumos."

13. Izteikt 31.punktu šādā redakcijā:

"31. Ar pārstāvniecībām Latvijas Republikā saistītajām personām un ar Eiropas Savienības institūcijām Latvijas Republikā saistītajām personām pievienotās vērtības nodokli un akcīzes nodokli atmaksā, ja katrā pievienotās vērtības nodokļa rēķinā norādītā darījuma summa, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, nav mazāka par 35 latiem, bet, ja ir noslēgts mītnes līgums, – katrā pievienotās vērtības nodokļa rēķinā norādītā summa nav mazāka par konkrētajā mītnes līgumā noteikto minimālo summu, par kuru atmaksā pievienotās vērtības nodokli."

14. Papildināt 39.2.apakšpunktu aiz vārdiem "saistītā persona" ar vārdiem "vai ar attiecīgo Eiropas Savienības institūciju Latvijas Republikā saistītā persona".

15. Papildināt 39.3.apakšpunktu aiz vārdiem "reģistrācijas Latvijas Republikā" ar vārdiem "bet, ja ir noslēgts mītnes līgums, – konkrētajā mītnes līgumā noteiktajā laikā".

16. Papildināt 40.1.apakšpunktu aiz vārdiem "Eiropas Savienības institūcija Latvijas Republikā" ar vārdiem "ar attiecīgo Eiropas Savienības institūciju Latvijas Republikā saistītā persona".

17. Papildināt noteikumus ar 58. un 59.punktu šādā redakcijā:

"58. Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes birojs līdz 2011.gada 31.decembrim iesniedz iesniegumu pievienotās vērtības nodokļa un akcīzes nodokļa atmaksāšanai par laikposmā no 2010.gada 1.oktobra līdz 2011.gada 30.septembrim biroja oficiālajām vajadzībām iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem.

59. Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes biroja darbinieki un norīkotie eksperti līdz 2011.gada 31.decembrim iesniedz iesniegumu pievienotās vērtības nodokļa atmaksāšanai par laikposmā no 2010.gada 1.oktobra līdz 2011.gada 30.septembrim personiskajām vajadzībām iegādātajām precēm."

18. Izteikt 1.pielikumu šādā redakcijā:

"1.pielikums
Ministru kabineta
 2010.gada 30.marta
 noteikumiem Nr.308

Iesniegums pievienotās vērtības nodokļa un akcīzes nodokļa atmaksāšanai pārstāvniecībām Latvijas Republikā un ar tām saistītajām personām, Eiropas Savienības institūcijām Latvijas Republikā un ar tām saistītajām personām, citām personām saskaņā ar līgumiem, kas noslēgti ar ārvalstīm, kuras nav Eiropas Savienības dalībvalstis, vai starptautiskajām organizācijām

Ārlietu ministrijas Valsts protokolam

I daļa

Iesniedzējs:

Pārstāvniecība

diplomātiskā un konsulārā pārstāvniecība Latvijas Republikā

starptautiskā organizācija vai tās pārstāvniecība Latvijas Republikā

  

 (nosaukums, juridiskā adrese, IBAN konts)

Ar pārstāvniecību saistītā persona

diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību Latvijas Republikā diplomātiskie un konsulārie aģenti

diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību Latvijas Republikā administratīvi tehniskais personāls

diplomātisko un konsulāro aģentu un administratīvi tehniskā personāla ģimenes locekļi

starptautisko organizāciju vai to pārstāvniecību Latvijas Republikā darbinieki, kuriem Latvijas Republikā ir diplomātiskais statuss

  

 (vārds, uzvārds, personas statusu apliecinoša dokumenta nosaukums un numurs, IBAN konts)

 

Eiropas Savienības institūcija Latvijas Republikā

  

 (nosaukums, juridiskā adrese, IBAN konts)

Ar Eiropas Savienības institūciju Latvijas Republikā saistītā persona

 

(vārds, uzvārds, personas statusu apliecinoša dokumenta nosaukums un numurs, IBAN konts)

Līgumā, kas noslēgts ar ārvalsti, kura nav Eiropas Savienības dalībvalsts, vai starptautisko organizāciju, norādītā persona

  

 (nosaukums, juridiskā adrese, IBAN konts)

Lūdzu atmaksāt:

pievienotās vērtības nodokli (PVN)

akcīzes nodokli

par attaisnojuma dokumentos norādītajām precēm un pakalpojumiem, kas apmaksāti laikposmā no ___________________ līdz _____________________

Informācija par

pievienotās vērtības nodokli*

akcīzes nodokli**

Nr.

p.k.

Preces vai pakalpojuma nosaukums (akcīzes precēm norāda arī produkta veidu)***

Attaisnojuma dokumenta (nodokļa rēķina) numurs un datums

Preces vai pakalpojuma vērtība bez PVN (Ls)

PVN likme (%)

PVN summa

(Ls)

(4.aile x 5.aile)

Transportlīdzekļa reģistrācijas numurs (norāda, pieprasot akcīzes nodokļa atmaksu par degvielu)****

Preces iepakojumu skaits

Attiecīgās preces viena iepakojuma svars (kg), tilpums (l) vai vienību (cigarešu, cigāru, cigarillu) skaits, norādot mērvienību

Akcīzes preces daudzums, norādot mērvienību
(8.aile x 9.aile)

Spirta saturs alkoholiskajā dzērienā
(tilp. %)

Cigarešu maksimālā mazumtirdzniecības cena

Akcīzes nodokļa likme

Akcīzes nodokļa summa (Ls)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

                           
                           

Kopā

 

Kopā

 

Piezīmes.

1. * Personas, kuras pieprasa tikai akcīzes nodokļa atmaksāšanu, 4., 5. un 6.aili neaizpilda.

2. ** Personas, kuras pieprasa tikai pievienotās vērtības nodokļa atmaksāšanu, 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13. un 14.aili neaizpilda. 

3. *** Personas, kuras pieprasa tikai pievienotās vērtības nodokļa atmaksāšanu un kurām pievienotās vērtības nodoklis tiek atmaksāts bez šo noteikumu 3. vai 4.pielikumā noteiktajiem ierobežojumiem, 2.aili var neaizpildīt.

4. ****  7.ailē norāda transportlīdzekļus, kuri reģistrēti Latvijas Republikā uz attiecīgās pārstāvniecības Latvijas Republikā vai ar šo pārstāvniecību saistītās personas vārda, uz Eiropas Savienības institūcijas Latvijas Republikā vai ar to saistītās personas vārda vai līgumā, kas noslēgts ar ārvalsti, kura nav Eiropas Savienības dalībvalsts, vai starptautisko organizāciju, norādītās personas vārda.

Apliecinu, ka iesniegumā norādītās preces nav izmantotas un netiks izmantotas komerciāliem nolūkiem.

Pārstāvniecības vadītājs  
 

(vārds, uzvārds, paraksts)

Ar pārstāvniecību saistītā persona  
 

(vārds, uzvārds, paraksts)

Eiropas Savienības institūcijas Latvijas Republikā vadītājs  
 

(vārds, uzvārds, paraksts)

Ar Eiropas Savienības institūciju Latvijas Republikā saistītā persona  
 

(vārds, uzvārds, paraksts)

 
Līgumā, kas noslēgts ar ārvalsti, kura nav Eiropas Savienības dalībvalsts, vai starptautisko organizāciju, norādītā persona  
 

(vārds, uzvārds, paraksts)

Datums _________________

Z.v.

II daļa

Valsts protokola vadītājs (vai viņa pilnvarotā persona)  
 

(vārds, uzvārds, paraksts)

Datums _________________

Z.v. "

Ministru prezidents  V.Dombrovskis

Finanšu ministrs   A.Vilks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!