• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2011. gada 8. novembra noteikumi Nr. 856 "Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 17.jūnija noteikumos Nr.536 "Noteikumi par revīzijas pakalpojumu kvalitātes kontroles prasību ievērošanas pārbaudi"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2011., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239189

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.857

Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 3.oktobra noteikumos Nr.811 "Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes nolikums"

Vēl šajā numurā

10.11.2011., Nr. 178

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 856

Pieņemts: 08.11.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.856

Rīgā 2011.gada 8.novembrī (prot. Nr.66 10.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 17.jūnija noteikumos Nr.536 "Noteikumi par revīzijas pakalpojumu kvalitātes kontroles prasību ievērošanas pārbaudi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par zvērinātiem revidentiem" 35.1 panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2009.gada 17.jūnija noteikumos Nr.536 "Noteikumi par revīzijas pakalpojumu kvalitātes kontroles prasību ievērošanas pārbaudi" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 97.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 4.punktā skaitli un vārdu "14 darbdienu" ar vārdu "mēneša".

2. Papildināt noteikumus ar 4.1, 4.2 un 4.3 punktu šādā redakcijā:

"4.1 Pirms pārbaudes protokola pabeigšanas pilnvarotais pārstāvis informē kvalitātes kontrolieri, pārbaudāmo zvērinātu revidentu komercsabiedrību vai zvērinātu revidentu par pārbaudes rezultātiem un šo noteikumu 6.4.4.apakšpunktā minētajiem ieteikumiem, tajā skaitā arī par pārbaudes rezultātiem attiecībā uz zvērinātu revidentu komercsabiedrības vai zvērināta revidenta atklātības ziņojumu, kā arī uzklausa kvalitātes kontroliera, pārbaudāmās zvērinātu revidentu komercsabiedrības vai zvērināta revidenta viedokli par pārbaudes rezultātiem un šo noteikumu 6.4.4.apakšpunktā minētajiem ieteikumiem.

4.2 Pārbaudāmā zvērinātu revidentu komercsabiedrība vai zvērināts revidents gada laikā pēc pārbaudes protokola parakstīšanas veic visus nepieciešamos pasākumus, lai uzlabotu iekšējās kontroles sistēmu atbilstoši šo noteikumu 6.4.4.apakšpunktā minētajiem ieteikumiem, un par to rakstiski informē Finanšu ministriju. Ja mēnesi pirms šajā punktā noteiktā termiņa beigām Finanšu ministrija nav saņēmusi informāciju par pasākumiem iekšējās kontroles sistēmas uzlabošanai, tā nosūta pārbaudāmajai zvērinātu revidentu komercsabiedrībai vai zvērinātam revidentam attiecīgu atgādinājumu.

4.3 Ja šo noteikumu 4.2 punktā noteiktajā termiņā pārbaudāmā zvērinātu revidentu komercsabiedrība vai zvērināts revidents nav veicis pasākumus iekšējās kontroles sistēmas uzlabošanai, Finanšu ministrija mēneša laikā pēc šo noteikumu 4.2 punktā noteiktā termiņa beigām publicē mājaslapā internetā informāciju par pārbaudāmās zvērinātu revidentu komercsabiedrības vai zvērināta revidenta iekšējās kontroles sistēmas būtiskiem trūkumiem un par to rakstiski informē arī Latvijas Zvērinātu revidentu asociāciju."

3. Papildināt II nodaļu ar 5.1 punktu šādā redakcijā:

"5.Mēneša laikā pēc katra kalendāra gada beigām pilnvarotais pārstāvis sagatavo un iesniedz Finanšu ministrijā kopsavilkumu par visu attiecīgajā gadā veikto pārbaužu rezultātiem un sniegtajiem ieteikumiem. Finanšu ministrija mēneša laikā pēc kopsavilkuma saņemšanas sagatavo par to ziņojumu. Ziņojumā iekļauj informāciju par sniegtajiem ieteikumiem un ar tiem saistītajiem plānotajiem pasākumiem, kā arī par kvalitātes kontroles nodrošināšanas efektivitāti un lietderību attiecībā uz pārbaudāmo zvērinātu revidentu komercsabiedrību vai zvērinātu revidentu. Divu nedēļu laikā pēc ziņojuma sagatavošanas Finanšu ministrija rakstiski informē Latvijas Zvērinātu revidentu asociāciju par būtiskiem ziņojumā norādītiem faktiem."

4. Papildināt noteikumus ar 6.4.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.4.4. ieteikumi zvērinātu revidentu komercsabiedrības vai zvērināta revidenta iekšējās kvalitātes kontroles sistēmas uzlabošanai atbilstoši veiktajai pārbaudei."

5. Svītrot 11.1. un 11.3.apakšpunktu.

6. Svītrot 12.punktu.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Finanšu ministrs A.Vilks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!