• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par informatīvo tuvību starp valsti un pašvaldībām (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.1999., Nr. 131/132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23923

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums Nr.62-r

Par Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes studentu gājienu 29.04.1999.

Vēl šajā numurā

29.04.1999., Nr. 131/132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par informatīvo tuvību starp valsti un pašvaldībām

Turpinājums no 1.lpp.

Pēc tam bija sarīkota preses konference. Tajā Pašvaldību lietu pārvaldes direktors Agris Krūmiņš un viņa vietnieks Arvīds Pīlēģis detalizēti aplūkoja administratīvi teritoriālās reformas likuma ieviešanas un reģionālā iedalījuma reformas problēmas. Tās aktualizējušās pēdējā laikā, jo 20. aprīlī parakstīts Ministru kabineta rīkojums Nr. 183 par Administratīvi teritoriālās reformas padomi, bet 23. aprīlī — Ministru prezidenta rīkojums Nr. 155 par darba grupu reģionālā administratīvi teritoriālā iedalījuma reformas koncepcijas izstrādāšanai. Padomi un arī darba grupu vadīs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Vents Balodis. Darba grupas uzdevums ir visai komplicēts. Tai jau līdz 1. jūlijam jāizstrādā koncepcijas projekts un jāiesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā.

Šajā sakarā Pašvaldību lietu pārvalde kopīgi ar Eiropas Savienības PHARE programmu "Valsts pārvaldes reforma Latvijā" iecerējusi 19. maijā rīkot plašu konferenci, lai apspriestu reģionālā iedalījuma reformas problēmas.

To nav mazums, kaut gan ir vairākas būtiskas iestrādes. Pabeigts Ziemeļkurzemes izpētes projekts (Talsu rajona Dundagas, Kolkas, Valdgales, Īves, Lubes pagastu un Ventspils rajona Ances, Tārgales, Puzes un Popes pagastu pašvaldībās). Pabeigts darbs pie valsts administratīvi reģionālā iedalījuma projekta, ko izstrādāja BO SIA "ZA Ekonomikas institūts", projektā piedalījās LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātnes fakultāte, LLU Ekonomikas fakultāte, Informātikas institūts, Humanitārais institūts. ES PHARE programmas "Valsts pārvaldes reforma Latvijā" apakšprojekta "Atbalsts VARAM PLP teritoriālās reformas sagatavošanā" ietvaros uzsākta Ventspils, Jelgavas, Limbažu, Valmieras, Madonas, Jēkabpils, Preiļu, Rēzeknes un Daugavpils rajona administratīvo teritoriju izpēte. Par valsts budžeta līdzekļiem uzsākta Gulbenes, Dobeles, Kuldīgas un Tukuma rajona administratīvo teritoriju izpēte.

Sagatavošanas stadijā konkursu izsludināšanai ir seši pagastu un pilsētu apvienošanās (sadarbības) projekti iepriekšējā gadā izpētītajos rajonos: Saldus rajonā — trīs projekti un pa vienam projektam Ludzas, Ogres un Talsu rajonā (par valsts budžeta līdzekļiem).

Nupat kļuvis zināms, ka pēc apvienošanās un sadarbības iespēju izpētes projekta izstrādes Preiļu rajona Līvānu pilsētas dome, Turku un Rožupes pagastu padomes pieņēmušas lēmumu par apvienošanos un par Līvānu novada izveidošanu.

Kā vēstī Pašvaldību teritoriālās reformas sekretariāta darbinieki, vairs jāsper tikai daži soļi, lai apvienošanās lēmumu pieņemtu Jelgavas rajona Elejas, Lielplatones un Sesavas pagasta padomes.

Preses konferencē runāja arī Pašvaldību lietu pārvaldes direktora vietniece, Juridisko un informatīvo jautājumu daļas vadītāja Fatma Frīdenberga. Viņa pievērsās problēmām, kas rodas, izskatot pašvaldību pieņemto lēmumu atbilstību spēkā esošajiem tiesību aktiem. Strīdu gadījumu nav daudz, pērn būtībā vajadzējis noprotestēt vienu kardinālu lēmumu.

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!