• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - sarunā ar Latvijas pašvaldību vadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.1999., Nr. 131/132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23924

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par informatīvo tuvību starp valsti un pašvaldībām

Vēl šajā numurā

29.04.1999., Nr. 131/132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— sarunā ar Latvijas pašvaldību vadītājiem

Vakar, 28. aprīlī, Ministru prezidents Vilis Krištopans kārtējoreiz tikās ar pašvaldību vadītājiem.

Darba gaitā tika apspriesta privatizācijas gaita un tās tālākā virzība, lauksaimniecības turpmākās attīstības tendences, kā arī administratīvi teritoriālā reforma. Ministru prezidents atzina, ka šajā procesā pašvaldību vadītājiem jāiesaistās ar priekšlikumiem un kopīgi ar valdību jāsakārto valsts un pašvaldību pārvalde. Sanāksmes dalībnieki secināja, ka vairāk uzmanības jāveltī lauku attīstībai kopumā, tai skaitā arī mežsaimniecībai un zivsaimniecībai. Lauki atrodas nozīmīgas pārstrukturizācijas priekšā. Ir noslēgusies zemes reforma, ražošanas sektora privatizācija, iedibinājušās tirgus ekonomikas attiecības. Tādēļ pašreiz jāuzsāk diskusija par to, kādai jābūt lauku sabiedrības un īpašumu struktūrai. Nepieciešama visaptveroša situācijas analīze, izmantojot tādus pastāvošos mehānismus kā teritoriālās plānošanas likums, reģionālās attīstības koncepcija, administratīvi teritoriālā reforma, "Sapard" plāna gatavošana un Nacionālā attīstības plāna izstrāde.

Sanāksmes dalībnieki atzina, ka lauku attīstība ir komplekss jautājums, kas ietver lauksaimniecību, mežsaimniecību, zivsaimniecību, pārtikas pārstrādi, rūpniecību un pakalpojumu sektoru. Sanāksmes dalībnieki arī atzina, ka ir jāievēro pašiniciatīvas attīstība, izmantojot vietējo apstākļu salīdzinošās priekšrocības, kas dotu rezultātus ilgākā laika posmā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!