• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Japānas un Gruzijas vēstnieku vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2011., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239276

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lietuvas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

10.11.2011., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Japānas un Gruzijas vēstnieku vizīti Saeimā

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks 1.novembrī tikās ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Takaši Osanai un Gruzijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Konstantīnu Korkeliju. Tikšanos laikā pārrunāta valstu parlamentārā sadarbība un iespējas veidot jaunus ekonomiskos kontaktus starp valstu uzņēmējiem.

Sarunā ar Japānas vēstnieku, puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Japānas attiecības ir labas un aktīvas. Tās vienmērīgi aptver gan sadarbību dažādos politikas līmeņos, gan kontaktus kultūrā un izglītībā. Tomēr īpaši labs izaugsmes potenciāls ir abu valstu ekonomiskajai sadarbībai, un japāņu investīciju piesaiste un jaunu uzņēmējdarbības kontaktu veidošana ir viena no Latvijas prioritātēm, sarunā atzina Ārlietu komisijas priekšsēdētājs.

Arī Japānas vēstnieks sarunā apliecināja, ka Japānas uzņēmēji ar interesi lūkojas uz Latviju un visu Baltijas reģionu kopumā. Japānas uzņēmumi varētu būt ieinteresēti sadarbības veidošanā transporta, enerģētikas un citās tautsaimniecības nozarēs, atzina vēstnieks.

Vēstnieks arī pateicās par atbalstu, ko Latvijas sabiedrība sniedza Japānai laikā, kad to skāra postošā zemestrīce. Tāpat tikšanas laikā pārrunātas parlamentāro kontaktu veicināšanas iespējas. Puses vienojās par nepieciešamību aktivizēt abu valstu parlamentu Ārlietu komisiju sadarbību.

Parlamentārā sadarbība apspriesta arī R.Ražuka sarunā ar Gruzijas vēstnieku K.Korkeliju. Puses vienojās par nepieciešamību attīstīt abu valstu parlamentu ārlietu komisiju sadarbību, lai Latvija varētu sekmīgāk atbalstīt Gruziju tās centienos pievienoties NATO un Eiropas Savienībai.

Vēstnieks tikšanās laikā pateicās par 10.Saeimas Ārlietu komisijas 15.jūnijā pieņemto paziņojumu par atbalstu Gruzijas teritoriālajai vienotībai. Līdzīgi paziņojumi pieņemti arī Igaunijas un Lietuvas parlamentos, un Gruzija augtu novērtē šo Baltijas valstu sniegto atbalstu, pauda vēstnieks.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!