• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar cilvēka, sabiedrības, valsts aizstāvja humāno misiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.1999., Nr. 131/132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23928

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar cilvēka, sabiedrības, valsts aizstāvja humāno misiju (turpinājums)

Vēl šajā numurā

29.04.1999., Nr. 131/132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar cilvēka, sabiedrības, valsts aizstāvja humāno misiju

Par zvērinātu advokātu kopsapulci

Piektdien, 23.aprīlī, Rīgas Latviešu biedrības namā notika Latvijas zvērinātu advokātu pārskata un vēlēšanu kopsapulce, kurā piedalījās 352 zvērināti advokāti un 63 zvērinātu advokātu palīgi. Kopā ar viņiem bija arī pensionētie advokāti un kopsapulces viesi — Ģenerālprokuratūras virsprokurors Edvīns Ziediņš, Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājs Jānis Muižnieks, kā arī Valsts prezidenta Kancelejas, Iekšlietu ministrijas, Tieslietu ministrijas un Latvijas Notāru padomes atbildīgi darbinieki.

Zvērinātu advokātu kopsapulces dalībnieki noklausījās un apsprieda pārskatu par padomes darbību un budžetu 1998.gadā, apstiprināja 1999.gada budžetu un izdarīja grozījumus Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas statūtos. Saskaņā ar Latvijas Republikas Advokatūras likuma 25.pantu kopsapulce ievēlēja padomes priekšsēdētāju, padomes priekšsēdētāja vietnieku, padomes locekļus un revīzijas komisiju. Šie pienākumi atkārtoti uzticēti tiem zvērinātiem advokātiem, kuri bija ievēlēti iepriekšējā sastāvā pirms trijiem gadiem.

Par padomes priekšsēdētāju ievēlēts Aivars Niedre (advokatūrā strādā kopš 1978.gada), par padomes priekšsēdētāja vietnieci — Vija Jākobsone (advokatūrā strādā kopš 1973.gada). Padomes locekļi ir Aivars Belovs (advokāts kopš 1989.gada), Valentīns Cers (advokāts kopš 1961.gada), Jānis Grīnbergs (advokāts kopš 1977.gada), Ivars Grunte (advokāts kopš 1981.gada), Inese Lūse (advokāte kopš 1985.gada). Revīzijas komisijā ievēlēti Maija Kalniņa (advokāte kopš 1992.gada), Vilnis Krasovskis (advokāts kopš 1984.gada) un Juris Močuļskis (advokāts kopš 1983.gada).

Latvijas Zvērinātu advokātu padome

Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Dr. iur. Aivars Niedre:

Par paveikto un darāmo

N2.JPG (19434 BYTES) Pārskata ziņojums zvērinātu advokātu kopsapulcē 1999.gada 23.aprīlī

1999.gada kopsapulce nav tikai kārtējā gada kopsapulce. Tā ir arī vēlēšanu sapulce, kas kolēģijā notiek reizi trijos gados. Tāpēc Zvērinātu advokātu padome, sniedzot pārskatu par savu darbu laikā kopš pagājušā gada 17.aprīļa, vienlaikus arī atskatās uz ilgāku laika posmu, kas sākās 1996.gada aprīlī.

1996.gada 26.aprīlī kopsapulce ievēlēja padomi 9 cilvēku sastāvā: priekšsēdētājs — Aivars Niedre, priekšsēdētāja vietniece — Vija Jākobsone, padomes locekļi — Aivars Belovs, Askolds Broks, Valentīns Cers, Jānis Grīnbergs, Ivars Grunte, Inese Lūse un Ainārs Ritenbergs. Šajā sastāvā padome strādāja visus trīs gadus, arī pagājušajā gadā, proti, pārskata periodā.

Arī padomes darbinieku skaits un pienākumu sadale visā šajā laikā bija tādi paši kā iepriekš, kaut gan kopš 1996.gada 26.aprīļa Latvijas advokātu saime (zvērināti advokāti un viņu palīgi) kopumā pieauga par 15 procentiem.

Pārskata periodā padome noturējusi 12 sēdes (katru mēnesi, izņemot pagājušā gada augustu, bet decembrī — divas sēdes). Sēdēs izskatīti 198 jautājumi. Bez tam aptaujas kārtībā pieņemti 26 padomes lēmumi. Vairums jautājumu bija līdzīgi iepriekšējā periodā izskatītajiem — par advokātu sastāvu, viņu praktizēšanas vietām, zvērinātu advokātu palīgu mācībām u.c. Tika apspriesti arī tie jautājumi, kas ir īpaši svarīgi pašreiz — laikā, kad notiek mūsu kopsapulce. Ir stājušies spēkā jaunais Civilprocesa likums, Krimināllikums, ir izdarīti būtiski grozījumi Latvijas Kriminālprocesa kodeksā. Tos ieviešot praksē, rodas daudzi jautājumi, kas skar tieši advokātus.

Diemžēl atkal no jauna aktuāls kļuvis jautājums par advokātu piedalīšanos krimināllietās pēc tiesībaizsardzības iestāžu nozīmējuma.

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!