• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Valsts civildienesta pārvaldes instrukcijās nr.1 un nr.2. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.1994., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239285

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas paziņojums

Par Latvijas valsts īstermiņa iekšējā aizņēmuma parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

20.08.1994., Nr. 97

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts civildienesta pārvalde

Veids: pavēle

Numurs: 1

Pieņemts: 17.08.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts reformu ministrijas Valsts Civildienesta pārvaldes pavēle Nr.1-i

1994.gada 17.augustā

Par grozījumiem Valsts civildienesta pārvaldes instrukcijās nr.1 un nr.2

Pamatojoties uz likuma "Par valsts civildienestu" 4.pantu, lai nodrošinātu sekmīgu valsts civildienesta ierēdņu amatu pretendentu atestācijas gaitu un lai nodrošinātu apstākļus atestācijas komisiju racionālam darbam, pavēlu:

- izdarīt grozījumus Valsts civildienesta pārvaldes 1994.gada 26.maija instrukcijā nr.1 un 1994.gada 30.maija instrukcijā nr.2 un izteikt tās jaunā redakcijā,

- grozījumi stājas spēkā ar 1994.gada 1.septembri.

Pielikumā:

- Valsts civildienesta pārvaldes 1994.gada 26.maija instrukcijas nr.1 teksts ar grozījumiem,

- Valsts civildienesta pārvaldes 1994.gada 30.maija instrukcijas nr.2 teksts ar grozījumiem.

Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks Indulis Tupesis

 

Instrukcija nr.1

Par atestācijas dokumentu apstrādi un apriti valsts civiliestādēs*

1994.gada 26.maijā

Izdota saskaņā ar likumu "Par valsts civildienestu" un
Ministru kabineta noteikumiem "Par valsts civildienesta ierēdņu
amatu pretendentu reģistrācijas un atestācijas kārtību"

______________________________________
* Jauna redakcija saskaņā ar Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieka 1994.gada 17.augusta pavēli.

 

1. Šī instrukcija nosaka kārtību, kādā Valsts civildienesta pārvalde (turpmāk tekstā - VCP) un valsts civiliestādes (turpmāk tekstā - civiliestādes) apmainās ar informāciju par valsts civildienesta amatu pretendentu (turpmāk tekstā - pretendentu) reģistrācijas un atestācijas gaitu. Instrukcija nosaka arī kārtību, kādā civiliestādes veic pretendentu iesniegto dokumentu pārbaudi.

Atestācijas reģistri

2. Pretendentu reģistrācijas, atestācijas un amatā iecelšanas gaitas dokumentēšanai katra civiliestāde sastāda atestācijas reģistru atsevišķi par katru pretendentu atestācijas posmu (pielikums nr.1). Atestācijas reģistrā jāiekļauj ziņas par visiem attiecīgajā pretendentu atestācijas posmā atestējamajiem civiliestādes darbiniekiem. Atestācijas reģistrs jāiekārto vienas nedēļas laikā pēc kārtēja Latvijas Republikas civiliestāžu amatu atestācijas posma saraksta apstiprināšanas Ministru kabinetā.

3. Visi ieraksti atestācijas reģistrā jāizdara trīs dienu laikā pēc tajā iekļaujamās informācijas saņemšanas. Katrs ieraksts ir datējams.

4. Civiliestādei katra mēneša otrajā un ceturtajā trešdienā jāiesniedz VCP atestācijas reģistra kopijas, kā arī izziņas par kārtējo ierakstu neizdarīšanas iemesliem. Ja atestācijas reģistrā iepriekšējā laika posmā nav izdarīti jauni ieraksti, par to minētajā termiņā iesniedzams paziņojums VCP, norādot iemeslus. Ministriju padotībā esošajām civiliestādēm minētajos termiņos atestācijas reģistru kopijas jānosūta arī uz augstākstāvošo ministriju.

5. Atestācijas reģistrs tiek pildīts tik ilgi, līdz tajā par visiem darbiniekiem ir izdarīta atzīme vai nu par iecelšanu ierēdņa amatā, vai par atlaišanu no amata. Atestācijas reģistra slēgšana notiek par katru atestācijas posmu atsevišķi. Atestācijas reģistra kopija vienas nedēļas laikā pēc tā slēgšanas kopā ar attiecīgu paziņojumu iesniedzama VCP, oriģināls tiek uzglabāts attiecīgajā civiliestādē.

6. Civiliestādēm jānodrošina brīva iespēja pretendentiem, par kuriem atestācijas reģistrā iekļautas ziņas, iepazīties ar atestācijas reģistru, kā arī jāsniedz nepieciešamie paskaidrojumi par ierakstu saturu.

Dokumentu pirmapstrādes kārtība

7. Saskaņā ar likuma "Par valsts civildienestu" Pārejas noteikumu 3.punktu, izdarot brīdinājumu par būtisku darba līguma noteikumu grozīšanu, darbiniekiem vienlaikus pret parakstu izsniedzamas likuma "Par valsts civildienestu" Pārejas noteikumu 4.punkta 2.teikumā paredzētā apliecinājuma veidlapas (pielikumi nr.2 un 2a). Par brīdinājuma izdarīšanu un veidlapu izsniegšanu vedams attiecīgs uzskaites reģistrs.

8. Nekavējoties pēc tam, kad saskaņā ar likuma "Par valsts civildienestu" Pārejas noteikumu 4.punktu saņemta darbinieka rakstveida piekrišana piedalīties atestācijā, kurai pievienots likuma "Par valsts civildienestu" Pārejas noteikumu 4.punkta 2.teikumā paredzētais apliecinājums, viņam pret parakstu izsniedzama pretendenta reģistrācijas lapas veidlapa (pielikums nr.3). Par veidlapu izsniegšanu vedams attiecīgs uzskaites reģistrs.

9. Izsniedzot pretendenta reģistrācijas lapas veidlapu ārvalstniekam vai bezvalstniekam, šāds darbinieks jāuzaicina saņemt atļauju pretendēt uz valsts civildienesta ierēdņa amatu Ministru kabineta noteiktajā kārtībā, izskaidrojot viņam šādas atļaujas saņemšanas kārtību.

10. Pretendenta reģistrācijas lapas veidlapa pretendentam jāaizpilda un jāiesniedz civiliestādes personāla daļā vienas nedēļas laikā pēc tās saņemšanas, uzrādot dokumentus, kas apliecina tajā izdarīto ierakstu pareizību. Ierakstu reģistrācijas lapas ailē "Amats, uz kuru pretendē pēc atestācijas" izdara civiliestādes amatpersona, kura atbild par iecelšanu valsts civildienesta ierēdņu amatos.

11. Pārbaudot pretendentu iesniegtos dokumentus, civiliestādē tiek aizpildīta noteikta parauga pārbaudes anketa (pielikums nr.4), kura kopā ar pretendenta reģistrācijas dokumentiem (piekrišanu piedalīties atestācijā, likuma "Par valsts civildienestu" Pārejas noteikumu 4.punkta 2.teikumā paredzēto apliecinājumu, pretendenta reģistrācijas lapu) trīs dienu laikā pēc tam, kad saņemta aizpildīta pretendenta reģistrācijas lapa, nosūtāma VCP. Pārbaudes anketu paraksta persona, kura veikusi pārbaudi.

Piezīme. Pretendenta reģistrācijas lapa VCP iesniedzama divos eksemplāros - oriģināls un viena kopija.

Sadarbība atestācijas organizēšanā

12. Valsts reformu ministra noteiktā termiņa ietvaros VCP nosaka atestācijas dienas katras civiliestādes darbinieku atestācijai, tās un attiecīgajās dienās atestējamo pretendentu skaitu paziņojot civiliestādei. Saskaņā ar atestācijai noteiktajām dienām un tajās atestējamo pretendentu skaitu civiliestāde veido pretendentu atestācijas grafiku. Ne vēlāk kā vienu nedēļu pirms atestācijas grafikā norādītās pirmās atestācijas dienas civiliestāde iesniedz atestācijas grafiku VCP.

Piezīme. Atestācija notiek katru darba dienu no pulksten četriem līdz deviņiem pēcpusdienā.

13. Informāciju par atestācijas rezultātiem VCP nekavējoties nosūta uz civiliestādi, kurā strādā pretendents. Civiliestādes pienākums ir to darīt zināmu pretendentam.

14. Informāciju par iecelšanu un atlaišanu no valsts civildienesta ierēdņu amatiem civiliestāde paziņo VCP, iesniedzot attiecīgā rīkojuma kopiju.

Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks Indulis Tupesis

 

Instrukcija nr.2

Par valsts civildienesta ierēdņu amatu pretendentu atestācijas komisiju darba kārtību*

1994.gada 30.maijā

Izdota saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem "Par valsts civildienesta ierēdņu
amatu pretendentu reģistrācijas un atestācijas kārtību"

1. Valsts civildienesta ierēdņu amatu pretendentu (turpmāk tekstā - pretendentu) atestācijas komisiju (turpmāk tekstā - komisiju) darba kārtību nosaka 1994.gada 10.maija Ministru kabineta noteikumi "Par valsts civildienesta ierēdņu amatu pretendentu reģistrācijas un atestācijas kārtību", kā arī šī instrukcija.

2. Komisiju sēdes notiek katru darba dienu no pulksten četriem līdz deviņiem pēcpusdienā. Komisijas sēdes vietu nosaka Valsts civildienesta pārvaldes (turpmāk tekstā - VCP) priekšnieks; ja tā tiek noteikta valsts civiliestādē, kuras darbinieki tiek atestēti, pēdējā sagatavo komisijas darbam nepieciešamās telpas.

3. Komisijas sēdes ir slēgtas. Ar VCP priekšnieka atļauju sēdēs var piedalīties valsts civiliestāžu amatpersonas, kurām ir dienesta interese.

4. Komisijas sēdes tiek protokolētas, protokolu saskaņā ar šīs instrukcijas pielikumu nr.1 raksta VCP priekšnieka norīkota persona.

5. Komisijas sēdi atklāj komisijas priekšsēdētājs.

6. Pirms komisijas darba uzsākšanas komisijas priekšsēdētājs iepazīstina komisijas locekļus ar viņu tiesībām un pienākumiem, kā arī ar sēdes norises kārtību.

7. Komisijas uzsāk darbu, iepazīstoties ar pretendentu reģistrācijas dokumentiem. Reģistrācijas dokumentu saturu nolasa sēdes protokolists.

Piezīme. Reģistrācijas dokumentu uzskaitījums dots VCP instrukcijā nr.1 "Par atestācijas dokumentu apstrādi un apriti valsts civiliestādēs".

8. Ja pēc iepazīšanās ar pretendentu reģistrācijas dokumentiem atklājas, ka kāds no komisijas locekļiem nespēj vai nav tiesīgs novērtēt pretendentu (Ministru kabineta noteikumu "Par valsts civildienesta ierēdņu amatu pretendentu reģistrācijas un atestācijas kārtību" 18.punkts), viņš sevi atstādina no pretendenta vērtēšanas, par ko izdarāma attiecīga atzīme protokolā.

9. Pēc iepazīšanās ar pretendenta reģistrācijas dokumentu saturu komisijas locekļi vienojas par svarīgākajiem jautājumiem, kuri uzdodami pretendentam.

10. Uz komisijas sēdes telpu pretendentu uzaicina sēdes protokolists.

11. Komisijas priekšsēdētājs iepazīstina pretendentu ar komisijas sastāvu, viņa tiesībām un pienākumiem, kā arī ar pārrunu norises kārtību.

12. Komisijas priekšsēdētājs uzaicina pretendentu īsi iepazīstināt ar sevi un sava amata pienākumiem, nosakot aptuvenu stāstījuma ilgumu.

13. Pēc pretendenta stāstījuma komisijas priekšsēdētājs uzaicina komisijas locekļus uzdot pretendentam jautājumus.

14. Kad komisijas locekļiem vairs nav jautājumu, komisijas priekšsēdētājs uzaicina komisijas locekļus izvēlēties pārrunu tēmas un atklāj pārrunas.

15. Pēc pārrunām komisijas priekšsēdētājs uzaicina pretendentu izteikt savas iebildes par atestācijas sēdes gaitu, ja tādas ir. Iebildes tiek ierakstītas protokolā. Ja iebilžu nav, pretendents paraksta noteikta parauga paziņojumu (pielikums nr.2), kas pievienojams komisijas sēdes protokolam.

16. Noslēgumā komisijas priekšsēdētājs informē pretendentu par kārtību, kādā viņam tiek paziņots atestācijas rezultāts, kā arī par kārtību, kādā iesniedzamas sūdzības par pārkāpumiem atestācijas komisijas darbā un ceļami iebildumi pret komisijas ieteikumu VCP.

Piezīme. Komisijas priekšsēdētājs informē pretendentu, izsniedzot tam rakstisku paziņojumu (pielikums nr.3).

17. Komisijas locekļi savu vērtējumu izsaka, aizklāti izdarot atzīmi balsošanas lapā (pielikums nr.4), atturēšanās no balsošanas nav pieļaujama, izņemot šīs instrukcijas 8.punktā minēto gadījumu. Balsot par pretendenta atestācijas atlikšanu var vienīgi svarīgu iemeslu dēļ un tikai pēc komisijas priekšsēdētāja uzaicinājuma.

18. Sēdes beigās komisijas locekļi iesniedz komisijas priekšsēdētājam savas balsošanas lapas slēgtās aploksnēs.

19. Komisijas priekšsēdētājs atver aploksnes komisijas locekļu klātbūtnē un saskaita par katru pretendentu nodotās balsis.

20. Saskaņā ar balsošanas rezultātiem komisijas sēdes protokolists noformē atestācijas komisijas lēmumu atsevišķi par katru pretendentu (pielikums nr.5). Komisijas lēmumu paraksta visi komisijas locekļi un priekšsēdētājs. Tie komisijas locekļi, kuri nepiekrīt komisijas lēmumam, ir tiesīgi rakstveidā izteikt piezīmes, kuras tiek pievienotas komisijas sēdes protokolam kā pielikums.

21. Komisijas sēdes beigās protokolists aizpilda paziņojuma par atestācijas komisijas sēdes rezultātiem veidlapu (pielikums nr.6), kuru paraksta komisijas priekšsēdētājs.

22. Komisijas sēdi slēdz komisijas priekšsēdētājs.

23. Visus komisijas sēdes dokumentus pēc komisijas sēdes apkopo un paņem līdzi protokolists, kurš tos ne vēlāk kā nākošajā darba dienā nogādā VCP.

____________________________
 

* Jauna redakcija saskaņā ar Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieka 1994.gada 17.augusta pavēli.

Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks Indulis Tupesis

Pielikums nr.1
(VCP instrukcija nr.2/17.08.94. red.)

Valsts civildienesta pārvaldes Atestācijas daļa

ATESTĀCIJAS KOMISIJAS SĒDES PROTOKOLS NR.____

Sēde notiek: 199___.gada ___.____________ Rīgā, ____________ielā _______.

Sēdes sākums: plkst. ____.

Sēdē piedalās: komisijas priekšsēdētājs ________________________________;

komisijas locekļi ______________________________________________,

pretendenti ____________________________________________________,

uzaicinātās personas ___________________________________________.

Sēdi protokolē: _______________________________________.

Darba kārtība:

1. Sēdi atklāj komisijas priekšsēdētājs.

2. Komisijas priekšsēdētājs iepazīstina komisijas locekļus ar viņu tiesībām un pienākumiem, kā arī ar sēdes norises kārtību.

3. Pretendenta ________________________________________ atestēšanas gaita:

3.1. Komisija iepazīstas ar pretendenta reģistrācijas dokumentiem, kuru saturu nolasa protokolists. (Piezīme: ja kāds no komisijas locekļiem sevi atstādina no pretendenta vērtēšanas, tas, norādot motivāciju, fiksējams protokolā.)

3.2. Komisija vienojas par svarīgākajiem jautājumiem, kuri uzdodami pretendentam. (Piezīme: jautājumu saturs fiksējams protokolā.)

3.3. Protokolists ieaicina komisijas sēdes telpā pretendentu. Komisijas priekšsēdētājs iepazīstina pretendentu ar komisijas sastāvu, viņa tiesībām un pienākumiem, kā arī ar pārrunu norises kārtību.

3.4. Komisijas priekšsēdētājs uzaicina pretendentu īsi iepazīstināt ar sevi un sava amata pienākumiem. Komisijas priekšsēdētājs nosaka aptuvenu stāstījuma ilgumu.

3.5. Komisijas priekšsēdētājs uzaicina komisijas locekļus uzdot jautājumus pretendentam. Kad jautājumu vairs nav, komisijas priekšsēdētājs uzaicina komisijas locekļus izvēlēties pārrunu tēmas un atklāj pārrunas. (Piezīme: jautājumu un pārrunu tēmas, kā arī atbilžu pamatsaturs fiksējams protokolā.). Komisijas priekšsēdētājs uzaicina komisijas locekļus beigt pārrunas.

3.6. Komisijas priekšsēdētājs uzaicina pretendentu izteikt savas iebildes par komisijas sēdes gaitu. (Piezīme: ja iebilžu nav, pretendents paraksta noteikta parauga paziņojumu, kas pievienojams protokolam kā pielikums, bet, ja pretendentam ir iebildes, tās ierakstāmas protokolā.).

3.7. Komisijas priekšsēdētājs informē pretendentu par kārtību, kādā iesniedzamas sūdzības par atestācijas komisijas darbu un kādā ceļami iebildumi par komisijas ieteikumu Valsts civildienesta pārvaldei.

3.8. Komisijas locekļi, aizklāti balsojot, izsaka savu vērtējumu par pretendentu.

4. (5., 6., 7., 8.) Pretendenta ________________________ atestēšanas gaita:

(Protokolējama analoģiski. Piezīme: ja pretendents neierodas uz atestāciju, tas fiksējams protokolā.).

9. Komisijas locekļi iesniedz savas balsošanas lapas slēgtās aploksnēs komisijas priekšsēdētājam, kurš tās komisijas locekļu klātbūtnē atver, saskaita balsis un, protokolistam aizpildot atestācijas komisijas lēmumu veidlapas, formulē atestācijas komisijas ieteikumu Valsts civildienesta pārvaldei. Atestācijas komisijas lēmumu paraksta atestācijas komisijas locekļi un priekšsēdētājs.

10. Komisija apkopo atestācijas rezultātus, un protokolists aizpilda paziņojuma par atestācijas komisijas sēdes rezultātiem veidlapu, kuru paraksta atestācijas komisijas priekšsēdētājs.

11. Komisijas priekšsēdētājs slēdz sēdi.

Sēdes beigas: plkst. _________________________.

Protokols uz _____ lp., pielikumi uz _____ lp.

Atestācijas komisijas priekšsēdētājs (paraksts un tā atšifrējums)

Protokolists (paraksts un tā atšifrējums)

 

 

Pielikums nr.2
(VCP instrukcija nr.2/17.08.94. red.)

PAZIŅOJUMS

Ar šo paziņoju, ka man nav iebildumu pret atestācijas komisijas darbu šā gada ___________.__________________, veicot manu atestāciju.

Pretendents ________________________________ (paraksts un tā atšifrējums)

___________________. 199___.gada__________

 

Pielikums nr.3
(VCP instrukcija nr.2/17.08.94. red.)

PAZIŅOJUMS

Sakarā ar Jūsu piedalīšanos valsts civildienesta ierēdņu kandidātu atestācijā paskaidroju:

1. Atestācijas komisijas lēmumus par ieteikumu atzīt vai neatzīt atestāciju par nokārtotu Jums tiks paziņots rakstveidā trīs dienu laikā pēc komisijas sēdes dienas.

2. Desmit dienu laikā pēc komisijas sēdes dienas Jūs varat iesniegt Valsts civildienesta pārvaldes priekšniekam sūdzības par atestācijas komisijas darbu, kā arī celt iebildumus pret komisijas ieteikumu Valsts civildienesta pārvaldei.

3. Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks pieņem lēmumu, balstoties uz komisijas ieteikumu un pēc noteiktajā termiņā iesniegto sūdzību izskatīšanas.

Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks ___________________________
(paraksts un tā atšifrējums)

 

 

Pielikums nr.4
(VCP instrukcija nr.2/17.08.94. red.)

ATESTĀCIJAS KOMISIJAS LOCEKĻA BALSOJUMA LAPA PAR PRETENDENTIEM

Pretendenti
/vārds, uzvārds/
Amats, uz kuru pretendē Civiliestāde Neatestēt Atestēt
1.
2.
3.
4.        

______________. 199__.gada___._______.

 

 

Pielikums nr.5
(VCP instrukcija nr.2/17.08.94. red.)

ATESTĀCIJAS KOMISIJAS LĒMUMS Nr.______

______________, 199___.gada___._______.

Par valsts civildienesta ierēdņa kandidāta statusa pretendentu:

Vārds, uzvārds _________________________________________________________;

Līdzšinējais amata nosaukums ___________________________________________;

Amats, uz kuru pretendē ________________________________________________;

Valsts civiliestāde ____________________________________________________;

Civiliestādes struktūrvienība __________________________________________.

PRETENDENTA PĀRBAUDES REZULTĀTS

Atestēt

Neatestēt

Atlikt

Atestācijas komisija NOLEMJ:

Pretendentu __________________________ atzīt par ______________ kārtojušu atestācijas pārbaudi un iesaka Valsts civildienesta pārvaldei ______šķirt pretendentam ierēdņa kandidāta statusu ar tiesībām pildīt _________________ amatu.

Atestācijas atteikuma motivācija: _______________________________________

_________________________________________________________________________

Atestācijas komisijas priekšsēdētājs ____________________________________ (paraksts un tā atšifrējums)

Atestācijas komisijas locekļi ___________________________________________ (paraksts un tā atšifrējums)

___________________________________________ (paraksts un tā atšifrējums)

___________________________________________ (paraksts un tā atšifrējums)

___________________________________________ (paraksts un tā atšifrējums)

___________________________________________ (paraksts un tā atšifrējums)

 

 

Pielikums nr.6
(VCP instrukcija nr.2/17.08.94. red.)

PAZIŅOJUMS PAR ATESTĀCIJAS KOMISIJAS SĒDES REZULTĀTIEM

______________, 199___.gada___._______.

Uzaicinātie pretendenti /Vārds, uzvārds/ Amats uz kuru pretendē Civiliestāde Atlikt Neatestēt Atestēt
1.
2.
3.
4.
Uzskaitījums

pareizs: (paraksts) (atšifrējums)

Atestācijas komisijas sēdes rezultātus apstiprinu:

atestācijas komisijas priekšsēdētājs _________________________________
(paraksts un tā atšifrējums)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!