• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Grozījumi instruktīvajos norādījumos par peļņas nodokli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.08.1994., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239334

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrijas rīkojums Nr.276

Par akreditēto un nozīmēto laboratoriju un atbilstības zīmju (sertifikātu) saraksta apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

23.08.1994., Nr. 98

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Numurs: 2

Pieņemts: 09.08.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrijas Valsts ieņēmumu dienesta norādījumi Nr.2-n

1994.gada 9.augustā

Grozījumi instruktīvajos norādījumos par peļņas nodokli

Finansu ministrija un Valsts ieņēmumu dienests saskaņā ar likumu "Grozījumi likumā "Par peļņas nodokli", kurš ir spēkā ar 1994. gada 1. jūliju, izdara šādus grozījumus Finansu ministrijas 1991. gada 31. janvāra instrukcijā Nr.6 "Par Latvijas Republikas likuma "Par peļņas nodokli" piemērošanas kārtību":

1. Izslēgt 17.12. punkta pirmajā daļā vārdus ",bet ne vairāk kā 10% apmērā no peļņas kopējās summas, ko apliek ar nodokli".

2.Papildināt 17.12. punktu ar otro un trešo daļu šādā redakcijā:

"Peļņas nodokļa maksājumi budžetā atkarībā no nodokļa maksātājam piemērojamās nodokļa likmes samazināmi attiecīgi par 25%, 35% vai 45% no summas, kura no 1994. gada 1.janvāra līdz 1. jūlijam iemaksāta vai izlietota sporta attīstībai, masu fiziskās kultūras pasākumiem, jaunu sporta būvju celtniecībai, sporta bāzu remontam un uzturēšanai, kā arī sporta inventāra un iekārtu iegādei (izņemot summas, kuras ziedotas saskaņā ar šā punkta pirmās daļas normu). Samazinājuma summas uzrāda peļņas nodokļa aprēķina veidlapā likuma 32. pantam paredzētajā rindā.

Peļņas nodokļa maksājumu budžetā kopējais samazinājums saskaņā ar šā punkta normām nedrīkst pārsniegt 10% no apliekamās peļņas kopējās summas pirms atvieglojumu piemērošanas (nodokļa aprēķina 3. rinda)."

3. Uzskatīt 17.12. punkta esošo otro daļu par ceturto daļu.

4. Apstiprināt precizētu peļņas nodokļa aprēķina veidlapu saskaņā ar pielikumu (uzņēmēji atskaitēs var izmantot arī esošo veidlapu, ņemot vērā tās aizpildīšanas specifiskos norādījumus - FM un VID 1994.gada 30.jūnija vēstule Nr.1 - n).

5. Piezīme šīs vēstules 2. punktam - saskaņā ar likuma 39.panta redakciju līdz 1994. gada 1. jūlijam par minētajiem mērķiem ziedotām vai izlietotām summām (100%) samazināma ar nodokli apliekamā pelņa. Tātad peļņas nodokļa maksājumi atkarībā no nodokļa likmes samazināmi par 25%, 35% vai 45% no attiecīgajām summām.

Pielikumā: peļņas nodokļa aprēķina veidlapa uz 1 lapas.

 

Finansu ministrijas Valsts sekretāre V. Andrejeva

Valsts ieņēmumu dienesta priekšnieks J. Pupčenoks

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!