• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Aizsardzības ministrijas 20.gadadienu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2011., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239354

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas 2012.gada valsts budžeta projektu

Vēl šajā numurā

11.11.2011., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Aizsardzības ministrijas 20.gadadienu

13.novembrī apritēs divdesmit gadu, kopš Latvijas Republikas Augstākā padome 1991.gadā pieņēma lēmumu par Aizsardzības ministrijas izveidošanu.

Aizsardzības ministrijas pirmsākums meklējams 1991.gada 24.janvārī, kad tika izveidots Sabiedrības drošības departaments, kas sniedza būtisku ieguldījumu aizsardzības nozares izveidē. Taču, ņemot vērā aizsardzības nozares straujo attīstību un pieaugošo pienākumu un atbildības sfēru apjomu, Augstākā padome lēma par Aizsardzības ministrijas izveides nepieciešamību.

Aizsardzības ministrija divdesmit gados veikusi nozīmīgus soļus nozares attīstībā: Latvija ir iestājusies NATO, Nacionālie bruņotie spēki pārgājuši no obligātā uz profesionālo militāro dienestu, noorganizēts NATO valstu un valdību vadītāju samits Rīgā, īstenoti nozīmīgi bruņoto spēku infrastruktūras attīstības un modernizācijas projekti (Nacionālo bruņoto spēku bāzes "Lielvārde" attīstība, Jūras novērošanas sistēmas ieviešana, jauno patruļkuģu būvniecība, sakaru sistēmas attīstība), kā arī nodrošināta Latvijas dalība starptautiskajās operācijās un NATO Reaģēšanas spēkos.

2010.gadā noslēdzās vērienīga aizsardzības nozares strukturālā reforma, kuras ietvaros tika integrētas vairākas Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku funkcijas, tādējādi Aizsardzības ministrija no civilas institūcijas ir kļuvusi par civili militāru institūciju.

Šobrīd Aizsardzības ministrijā strādā 213 cilvēki, no kuriem 28 ir karavīri.

10.novembrī Aizsardzības ministrija rīkoja 20.gadadienas svinīgo pasākumu, lai darbinieki kopīgi atzīmētu šo notikumu un godinātu kolēģus, kas nostrādājuši ministrijā vairāk nekā 15 gadus. Pasākuma laikā tika noskaidroti arī dažādu nomināciju ieguvēji, kurus noteica ministrijas darbinieki balsojot. Pasākuma svinīgo daļu apmeklēja vairāki bijušie aizsardzības ministri un valsts sekretāri. Gadadienas svinību neformālā daļa tika sarīkota par Aizsardzības ministrijas darbinieku līdzekļiem, savukārt valsts līdzekļi ir tērēti tikai darbinieku apbalvošanai un ar to saistīto izdevumu segšanai.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!