• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2011., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239359

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 8.novembrī

Vēl šajā numurā

11.11.2011., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija

Par elektronisko sakaru nozares ekspertu tikšanos

9.novembrī Satiksmes ministrijā (SM) tikās elektronisko sakaru nozares eksperti, lai pārrunātu tuvākajā laikā veicamos darbus un sniegtu priekšlikumus valdības rīcības plānam.

Šīs tikšanās uzdevums bija pārrunāt aktualitātes elektronisko sakaru jomā. Tika prezentēti SM izstrādātie priekšlikumi valdības rīcības plāna elektronisko sakaru sadaļai, kā arī apspriesti iespējamie grozījumi Elektronisko sakaru likumā. Topošo grozījumu mērķis ir aktualizēt Elektronisko sakaru likumu atbilstoši pašreizējai situācijai, tostarp noteikt Latvijas sakaru administrācijā ietilpstošās valsts pārvaldes iestādes un to lomu, precizēt likumā definēto Satiksmes ministrijas kompetenci un funkcijas, kā arī veikt atsevišķus redakcionālus grozījumus.

Tāpat tika pārrunātas šābrīža Eiropas Savienības Padomes prezidējošās valsts Polijas prioritātes sakaru nozarē, kā arī plānotie leģislatīvie dokumenti Dānijas prezidentūras laikā, kas sāksies 2012.gada janvārī.

Tā kā šā gada 29.novembrī SM paredzēta plaša Latvijas sakaru jomas pārstāvju delegācijas vizīte uz Krievijas Sakaru un masu saziņas ministriju, tika iezīmēti galvenie pārrunājamie jautājumi – par e-parakstu savstarpēju atzīšanu, informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūciju savstarpēju sadarbību, kā arī ciparu televīzijas ieviešanas laikā gūtajām atziņām.

Šī bija elektronisko sakaru nozares ekspertu darba grupas astotā sēde. Darba grupa tika izveidota 2009.gada nogalē, un to vada SM Sakaru departamenta direktors Edmunds Beļskis.

Nākamā ekspertu darba grupas sēde paredzēta 2012.gada sākumā. Paredzēts, ka tās darba kārtībā tiks iekļauts Nākamās paaudzes tīklu attīstības stratēģijas 2013.–2020.gadam projekts.

Nevalstiskās organizācijas iesaistīties valdības rīcības plāna izstrādē aicināja arī satiksmes ministrs Aivis Ronis, 2.novembrī tiekoties ar transporta un sakaru nozares asociāciju pārstāvjiem.

 

Par Eiropas Komisijas atbalstu ātrgaitas internetam Latvijā

9.novembrī Eiropas Komisija apstiprināja 71,5 miljonu latu vērtu valsts atbalsta programmu platjoslas tīkla infrastruktūras izveidei Latvijā – "Nākamās paaudzes elektronisko sakaru tīkls lauku teritorijām".

Pēc programmas īstenošanas privātajiem komersantiem būs pieejams optiskā tīkla pieslēgums ātrgaitas interneta ierīkošanai. Turklāt tas būs iespējams no aptuveni 500 pieslēguma punktiem dažādās Latvijas vietās, kur iepriekš tas nebija iespējams. Tādējādi tiks veicināta kvalitatīva interneta ar ātrumu no 30 līdz 100 un vairāk megabitiem sekundē pieejamība arī ciematos un nomalēs, kā arī mazināta digitālā plaisa starp pilsētām un lauku teritorijām.

Valsts atbalsta programma tiks īstenota divās kārtās. Pirmajā kārtā paredzēts līdz 2015.gadam izveidot vismaz 165 pieslēguma punktus, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus 16,19 miljonu latu apmērā. Savukārt otro kārtu paredzēts īstenot līdz 2018.gadam, un finansējumu plānots piesaistīt Eiropas Savienības fondu nākamajā plānošanas periodā.

Paredzēts, ka projekta iesniedzējs būs VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC), kas nodrošinās arī privātā finansējuma piesaisti projektam. LVRTC izvēle nodrošinās vienlīdzīgu un nediskriminējošu piekļuvi platjoslas infrastruktūrai, lai privātie komersanti varētu piedāvāt pieslēguma pakalpojumus lietotājiem, notiktu optiskās infrastruktūras attīstība ilgtermiņā, kā arī tiktu veicināta ātrāka e-pakalpojumu un e-prasmju apguve. Līdz ar to Latvijā tiks izveidots optiskais tīkls līdz pašvaldību iestādēm vietās, kur komersantam nav ekonomiski izdevīgi ierīkot optikas tīklu.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!