• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par, mūsuprāt, steidzami risināmiem jautājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.1999., Nr. 131/132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23944

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad saskaras publiskā pārvalde un sabiedrība

Vēl šajā numurā

29.04.1999., Nr. 131/132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par, mūsuprāt, steidzami risināmiem jautājumiem

Latvijas Republikas Saeimas frakcijām un komisijām

1. Pret "Lattelekom" monopolu

Uzskatām, ka "Lattelekom" ir jābūt Latvijas valsts akciju sabiedrībai ar kontrolpaketi Latvijas valdības rokās.

Kategoriski nosodām Latvijas politiķu un ierēdņu prettautisko rīcību, apkaunojoši pārdodoties "Lattelekom" monopolam.

Pieprasām mūsu ievēlētajai Saeimai un par mūsu naudu algotajam Ministru kabinetam izbeigt ārvalstu monopolu kundzību, anulēt iedzīvotājiem neizdevīgos līgumus un atjaunot Latvijas pārvaldes iestāžu likumīgo statusu visu valsts ekonomisko procesu vadīšanā.

Par iedzīvotājiem nodarītajiem zaudējumiem saukt pie atbildības konkrētos līgumslēdzējus, kas Latvijas iedzīvotājus padarīja beztiesiski atkarīgus no ārvalstu monopolu kundzības pašiem savā valstī.

2. Pret radio un televīzijas abonēšanas maksu

Latvija tiek pārvērsta par ierēdņu diktatūras valsti, kur birokrātiskās pārvaldes darbinieki ar vienmēr pieaugošo nodokļu nastu un no jauna izgudrotu maksājumu likmēm izputina valsts iedzīvotāju pamatslāni.

Iecerēto maksājumu iekasēšanu par radio un televīziju mēs vērtējam kā papildu nodokli un kvalificējam kā ierēdniecības kārtējo uzbrukumu tautas labklājībai.

Katram Latvijas pilsonim ir pamattiesības bez maksas saņemt vispusīgu objektīvu informāciju par notikumiem valstī un pasaulē, un šī elementārā informācija jāsniedz par valsts budžeta līdzekļiem, kas ir tautas jau samaksātie nodokļi.

3. Par ierēdņu bezpartijiskumu

Neviens ierēdnis Latvijā turpmāk nedrīkst atklāti vai slepeni būt kādas politiskās partijas biedrs vai ekonomisku interešu grupas pārstāvis.

Par nodokļu maksātāju līdzekļiem algotam valsts ierēdnim jābūt izglītotam nozares speciālistam, objektīvi jāpārstāv un jāaizstāv tikai sabiedrības kopējās intereses un šī sava pilsoniskā apņēmība un profesionālā gatavība jāapliecina ar zvērestu.

4. Par alkohola monopola izveidi

Latvijas brīvvalsts un pasaules valstu pieredze liecina, ka valsts kontrolēta alkohola tirdzniecība novērš tautas apdzirdīšanu un dod valstij iespēju uzkrāt brīvos līdzekļus.

Tādēļ mēs uzskatām, ka Saeimai līdz 1999.gada 1.jūlijam jāatjauno valsts alkohola monopols Latvijā.

5. Par tautas īpašuma privatizācijā iegūto līdzekļu fonda izveidi

Kategoriski aizliegt pašreizējiem valsts ierēdņiem izšķērdēt savtīgām šodienas vajadzībām līdzekļus, ko iegūst Privatizācijas aģentūra, izpārdodot tautas kopējo īpašumu (valsts uzņēmumus).

Tautai piederošais kopējais īpašums un kapitāls ir neaizskarams un kā tāds jāsaglabā tautas saimniecības stabilitātes pamatfondā!

Tas izmantojams vienīgi investīcijām Latvijas tautas saimniecībā.

6. Pret parādiem ārzemēs

Aizliegt 1999.gadā un turpmāk Latvijas valsts vārdā no jauna taisīt parādus un atkal aizņemties naudu ārzemēs, tā Latvijas nākamās paaudzes padarot par ārzemju banku parādniekiem.

Saukt pie atbildības valsts atbildīgās amatpersonas par līdzšinējos gados radītajiem valsts parādiem ārzemēs.

Samazināt valsts ierēdņu skaitu un viņu algas atbilstoši valsts faktiskajam ekonomiskajam stāvoklim un pārējo iedzīvotāju dzīves līmenim.

7. Par stratēģisko valsts uzņēmumu privatizācijas pārtraukšanu

Stratēģisko valsts uzņēmumu, piemēram, "Latvijas gāzes", "Latvenergo", "Lattelekom", "Latvijas naftas", Latvijas Bankas, privatizācija ir jāpārtrauc.

Sabiedriskais (valsts) īpašums garantē stabilus, drošus tautas kopējos ienākumus. Šis ienākumu avots nav jānodod svešās rokās, nav jāprivatizē, bet jāpārvalda profesionāliem, ekonomiski izglītotiem, valsts ieceltiem pārvaldniekiem un jākontrolē juridiski izglītotiem, par nodokļu maksātāju naudu algotiem uzraudzības ierēdņiem, kas pieņemti darbā šim nolūkam dibinātās ministrijās (departamentos).

Ja kāda ministrija netiek galā ar šo sabiedrības kopīpašuma pārvaldes funkciju, tā jāreorganizē.

Ja kādi ministrijas darbinieki neveic savu elementāro racionālas pārvaldes un kontroles funkciju, tie jāatbrīvo no darba.

1999.gada 20.aprīlī Austrālijas–Latvijas biedrības kopa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!