• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 10.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2011., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239464

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ERAF līdzekļiem tranzītielu sakārtošanai

Vēl šajā numurā

15.11.2011., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 10.novembrī

AM: Par kārtību, kādā izsniedzamas speciālās atļaujas komercdarbībai ar Eiropas Savienības Kopējā militāro preču sarakstā minētajām precēm

10.novembrī Ministru kabineta (MK) valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Aizsardzības ministrijas sagatavotais noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 29.jūlija noteikumos Nr.612/1 “Kārtība, kādā izsniedz speciālās atļaujas (licences) komercdarbībai ar Eiropas Savienības Kopējā militāro preču sarakstā minētajām precēm””.

Noteikumu projekts ir precizēts atbilstoši grozījumiem Stratēģiskas nozīmes preču aprites likumā, lai nodrošinātu komersantiem iespēju saņemt speciālo atļauju (licenci) arī gadījumos, kad tie neplāno veikt komercdarbību ar Eiropas Savienības Kopējā militāro preču saraksta sadaļās ML1, ML2, ML3 un ML4 minētajām precēm.

Paredzēts atteikties no komersanta reģistrācijas apliecības kopijas saņemšanas, kā arī no nepieciešamības komersantam iesniegt izziņu no Valsts ieņēmumu dienesta, jo Aizsardzības ministrija to var nodrošināt starpinstitūcijas sadarbības ietvaros.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

 

IeM: Par ārzemnieku ielūgumu un izsaukumu noformēšanu internetā

10.novembrī valsts sekretāru sanāksmē izsludināti grozījumi “Uzturēšanās atļauju noteikumos” un “Ielūgumu apstiprināšanas un uzaicinājumu noformēšanas kārtībā”.

Minētie grozījumi nosaka, ka ārzemnieku ielūgumu un izsaukumu noformēšana elektroniski portālā www.latvija.lv būs pieejama no 2012.gada 1.decembra – gadu vēlāk, nekā bija plānots.

Ārzemnieku ielūgumu un izsaukumu noformēšana elektroniskā tiešsaistes formā iedzīvotājiem bija pieejama jau agrāk, taču līdz ar pieņemtajām vērienīgajām izmaiņām imigrācijas kārtībā pagājušā gada 1.jūlijā šis elektroniskais pakalpojums tika apturēts, lai veiktu tā pārveidi.

Tika plānots, ka nepieciešamās izmaiņas e-pakalpojuma programmatūrā tiks veiktas līdz šā gada 1.decembrim, taču šobrīd saņemta informācija, ka nepieciešamās izmaiņas tik drīz nebūs iespējams paveikt.

Ielūgumi un izsaukumi tiek noformēti ārzemniekiem, kas ieceļošanai Latvijā vēlas saņemt vīzu vai noformēt uzturēšanās atļauju ilgstošai dzīvošanai.

 

IeM: Par jaunākā kārtībnieka amata ieviešanu Valsts policijā

10.novembrī valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Ministru kabineta (MK) noteikumu grozījumu projekts, kas paredz jauna amata ieviešanu Valsts policijā – jaunākais kārtībnieks.

Ņemot vērā, ka kritiska situācija Valsts policijā ir izveidojusies tieši instruktoru amatos, minētie grozījumi paredz Valsts policijā ieviest jaunu amatu – jaunākais kārtībnieks ar augstāko speciālo dienesta pakāpi “ierindnieks”. Šāds pagaidu risinājums plānots līdz 2013.gada 31.decembrim.

Minētajā amatā tiks ieceltas amatpersonas ar vidējo izglītību, un šo amatpersonu sākotnējā profesionālā apmācība notiks pēc individuāla apmācības plāna. Amatpersonai papildus tiks uzlikts pienākums pārbaudes laikā sākt mācības Valsts policijas koledžā arodizglītības programmā “Policijas darbs”.

Jaunākajiem kārtībniekiem atbilstoši kompetencei varēs noteikt tiesu kārtībnieka, objektu apsardzes, konvojēšanas, patrulēšanas un citus amata pienākumus augstāku amatu ieņemošas Valsts policijas amatpersonas vadībā.

Iekšlietu ministrijas Administratīvais departaments

 

KM: Par Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta programmas “NVO fonds” iesnieguma projektu

10.novembrī valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Kultūras ministrijas un Sabiedrības integrācijas fonda virzītais Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta programmas “NVO fonds” iesnieguma projekts.

Programmas “NVO fonds” mērķis ir stiprināt pilsoniskās sabiedrības attīstību un stiprināt atbalstu sociālajam taisnīgumam, demokrātijai un ilgtspējīgai attīstībai.

Saskaņā ar Saprašanās memorandu, kas tika parakstīts starp Latvijas Republiku un Islandi, Lihtenšteinas Firstisti un Norvēģijas Karalisti, būtiska EEZ finanšu instrumenta atbalsta daļa 2009.–2014.gada plānošanas periodā ir jānovirza pilsoniskās sabiedrības atbalstam Latvijā. Tādējādi programmas “NVO fonds” īstenošanai paredzēti vairāk nekā 10,3 miljoni eiro (vairāk nekā 14% no kopējā piešķīruma Latvijai).

Lai nodrošinātu programmas mērķa sasniegšanu, ir izvirzīti trīs rezultāti: aktīvas pilsoniskās līdzdalības veicināšana; labklājības, t.sk. sociālo pakalpojumu, nodrošināšanas palielināšana noteiktām mērķa grupām; demokrātisko vērtību un cilvēktiesību ievērošanas veicināšana.

Kultūras ministrijas ES fondu departaments

 

VM: Par izmaiņām ziņošanas kārtībā par vakcinācijas izraisītām komplikācijām

10.novembrī valsts sekretāru sanāksmē tālākai apstiprināšanai Ministru kabinetā virzīti Veselības ministrijas izstrādātie grozījumi kārtībā, kādā ārstniecības personas ziņo par vakcinācijas izraisītajām komplikācijām.

Grozījumi nepieciešami, jo esošo noteikumu redakcijā vakcinācijas izraisītu komplikāciju gadījumi pēc tuberkulozes vakcinācijas nav pietiekami detalizēti skaidroti. Tādēļ, lai uzlabotu nevēlamu notikumu pēcvakcinācijas periodā uzraudzību un nepieciešamības gadījumā nodrošinātu operatīvu epidemioloģisko izmeklēšanu, noteikumos tiek veikti terminoloģijas precizējumi un pilnveidotas definīcijas atsevišķām komplikācijām.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!