• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Ar Rīgas mēru pārrunājot sadarbības iespējas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2011., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239468

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par veselības finansējuma efektīvu izmantošanu

Vēl šajā numurā

15.11.2011., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Ar Rīgas mēru pārrunājot sadarbības iespējas

10.novembrī ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts tikšanās laikā ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu pārrunāja iespējas stiprināt sadarbību investīciju koordinācijā, administratīvo procesu atvieglošanu būvniecībā, kā arī tūrisma politikas un energoefektivitātes jautājumus.

“Rīga veido vairāk nekā pusi valsts ekonomikas, tāpēc pilsētas turpmākā attīstība ir būtiska arī valsts kopējā virzībā. Rīga ir Latvijas ekonomikas dzinējspēks, tā ir zināmākais Latvijas zīmols pasaulē, tāpēc mums ir tik būtiski strādāt gan pie tūrisma, gan pie investīciju piesaistes un citiem jautājumiem,” uzsvēra ekonomikas ministrs, apliecinot, ka jaunā industriālā politika ir mērķēta uz to, lai veicinātu uzņēmējdarbībai labvēlīgas vides veidošanu, likvidējot uzņēmumu attīstību traucējošos šķēršļus.

Kontekstā ar zemo Latvijas novērtējumu būvniecības jomā “Doing Business” indeksā ekonomikas ministrs un Rīgas domes priekšsēdētājs pārrunāja iespējas pilnveidot normatīvos aktus, lai vienkāršotu būvniecības saskaņošanas procedūras.

Tāpat puses vienojās, ka ciešāk jāsadarbojas investīciju koordinācijā. D.Pavļuts aicināja Rīgas domi noslēgt sadarbības līgumu ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) investīciju piesaistes jomā. Šādus sadarbības līgumus LIAA noslēgusi jau ar septiņām pašvaldībām.

Gan ekonomikas ministrs, gan Rīgas mērs atzinīgi novērtēja līdzšinējo sadarbību tūrisma popularizēšanā, uzsverot, ka arī turpmāk jāmeklē saskarsmes punkti, kuros var kopīgi veicināt tūrismu Rīgā un Latvijā. Puses arī bija, vienisprātis, ka lielāka uzmanība jāvelta energoefektivitātes jautājumiem un Rīga vairāk jāiesaista arī enerģētikas politikas veidošanā.

Daiga Grūbe, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!