• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lāčplēša dienā pie Brīvības pieminekļa. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2011., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239491

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.11.2011., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lāčplēša dienā pie Brīvības pieminekļa

Ļoti cienījamā Saeimas priekšsēdētājas kundze [Solvita Āboltiņa]! Augsti godājamais Ministru prezidenta kungs [Valdis Dombrovskis]! Ekselences! Karavīri! Cienījamās dāmas un godātie kungi!

Šodien, 11.novembrī, Lāčplēša dienā, mēs godinām visus tos karavīrus, kuri ir lējuši savas asinis un atdevuši dzīvību mūsu dzimtenes Latvijas vārdā. Pirms 92 gadiem latvju armija, pārsvarā 17–20 gadīgi puikas, cīnoties ar Bermonta armiju, bija neapturami, un 1919.gada 11.novembrī Rīga bija brīva.

Laiki mainās, pašreiz neviens militārais spēks mūsu neatkarību tieši neapdraud. Mūsu armija šodien ir gana stipra. Karavīriem cīņas spara netrūkst. Latvijas karavīru pašaizliedzību, drosmi un profesionalitāti atzinīgi vērtē starptautiskie partneri. Uz viņiem var paļauties. Mēs varam būt lepni par savu armiju.

Šajā atceres dienā es aicinu visus klusu pieminēt tos, kas atdevuši dzīvību par Latviju. Vakarā iededziet mājās sveces un pastāstiet saviem bērniem, kas šī ir par dienu un kādēļ tā Latvijai nozīmīga.

Valstij ir nākotne, ja nākamajās paaudzēs patriotisma jūtas ir dzīvas un svētas. Nākotne ir mūsu rokās! Dievs, svētī Latviju!


Valsts prezidenta Andra Bērziņa uzruna Rīgas garnizona vienību parādē pie Brīvības pieminekļa 11.novembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!