• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomikas ministra darba vizīti Azerbaidžānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2011., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239548

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par taisnīgu maksājumu sadali visiem ES lauksaimniekiem

Vēl šajā numurā

16.11.2011., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomikas ministra darba vizīti Azerbaidžānā

Tuvākā gada līdz divu laikā Latvijā varētu tikt īstenoti vairāki Azerbaidžānas investīciju projekti, 14.novembrī tikšanos laikā ar Azerbaidžānas amatpersonām secinājis ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Ekonomikas ministrs 14.novembrī darba vizītes laikā tikās ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu, ekonomiskās attīstības ministru Šahinu Mustafajevu, transporta ministru Ziju Mammedovu, ārkārtējo situāciju ministru Kamaladinu Heidarovu, kā arī ekoloģijas ministru Huseinu Bagirovu. Visas amatpersonas esot atzinīgi un pozitīvi novērtējušas līdzšinējo abu valstu politisko un ekonomisko sadarbību, uzsverot, ka ir plašas perspektīvas arī turpmākai sadarbībai, lai attiecības padziļinātu.

“Latvijas un Azerbaidžānas līdzšinējās attiecības bijušas ciešas un regulāras gan politiskā, gan ekonomiskā līmenī, un abas puses ir vienisprātis, ka savstarpējā tirdzniecībā un investīciju projektos vēl ir lielas perspektīvas. Azerbaidžānas pusi visvairāk interesē sadarbības iespējas rūpniecības nozarē, īpaši pārtikas ražošanā, kā arī tranzītā, lai caur Latvijas ostām eksportētu preces uz ES,” norāda D.Pavļuts. Tikšanos laikā ministrs guvis apliecinājumus, ka patlaban Azerbaidžāna aktīvi meklē pievilcīgas investīciju iespējas pasaulē, tostarp arī Latvijā, tāpēc ir pamats uzskatīt, ka tuvāko gadu laikā Latvijā varētu ienākt jaunas azerbaidžāņu investīcijas.

14.novembrī Baku D.Pavļuts atklāja arī Latvijas dienas Azerbaidžānā, kuru laikā līdz 12.decembrim vairākās tirdzniecības vietās tiks tirgoti Latvijas ražotāju produkti īpaši marķētos plauktos. Tāpat paralēli produktu tirdzniecībai ieplānoti vairāki kultūras pasākumi. Latvijas dienu atklāšanas pasākumā, kas vienlaikus bija Latvijas proklamēšanas gadadienas pieņemšanas pasākums, piedalījās arī Latvijas vēstnieks Azerbaidžānā Hardijs Baumanis, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, kā arī Azerbaidžānas transporta ministrs.

Šā gada sešos mēnešos Latvijas tirdzniecības apgrozījums ar Azerbaidžānu sasniedza 13,2 miljonus eiro (9,27 miljonus latu), tostarp eksports veidoja 11,1 miljonu eiro (7,8 miljonus latu), bet imports – 2 miljonus eiro (1,4 miljonus latu). 2010.gadā kopumā Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums ar Azerbaidžānu veidoja 18,4 miljonus eiro (12,93 miljonus latu), kas bija par 20,1% vairāk nekā 2009.gadā.

Daiga Grūbe, ekonomikas ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!