• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Afganistānā un tiekoties ar Latvijas karavīriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2011., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239553

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

16.11.2011., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Afganistānā un tiekoties ar Latvijas karavīriem


Pirmdienas, 14.novembra, pēcpusdienā Latvijas Republikas Valsts prezidents, valsts bruņotā spēka augstākais vadonis Andris Bērziņš un viņu pavadošā delegācija (NBS komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Gundars Daudze, ārlietu padomnieks Andris Pelšs, nacionālās drošības padomnieks Jānis Maizītis, preses padomniece Līga Krapāne un Aizsardzības ministrijas Starptautisko operāciju politikas nodaļas vadītājs Armīns Mačiņš) ieradās vizītē Afganistānas Islāma Republikā. Vizītes laikā Valsts prezidents tikās ar Latvijas kontingenta karavīriem
(attēlā), kā arī sabiedroto spēku komandieriem, kuri piedalās NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku operācijā Afganistānā
Foto: Pols Ravnoss, Norvēģijas AM


Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš
(centrā) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube (pirmais no kreisās) vizītes laikā Afganistānas Islāma Republikā, tiekoties ar sabiedroto spēku komandieriem, kuri piedalās NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku operācijā Afganistānā
Foto: Pols Ravnoss, Norvēģijas AM

 

14.novembra pēcpusdienā Valsts prezidents Andris Bērziņš un pavadošā delegācija ieradās vizītē Afganistānas Islāma Republikā.

Vizītes laikā Valsts prezidents tikās ar Latvijas kontingenta karavīriem, kā arī sabiedroto spēku komandieriem, kuri piedalās NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku operācijā Afganistānā. Valsts prezidents apmeklēja Latvijas karavīrus ziemeļu reģionā Meimanē (Fārjābas province) un Mazārešarīfā (Balkhas province).

A.Bērziņš iepazinās ar Latvijas karavīru dienesta un dzīves apstākļiem starptautiskajā operācijā un apsveica karavīrus aizvadītajā Lāčplēša dienā. Tikšanās laikā Meimanes bāzē A.Bērziņš iepazīstināja karavīrus ar aktualitātēm Latvijā, kā arī atbildēja uz jautājumiem, kas aktuāli Afganistānā dienējošajiem bruņoto spēku pārstāvjiem.

15.novembrī Valsts prezidents pasniedza augstākos valsts apbalvojumus diviem Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīriem, kuri patlaban dienē Latvijas nacionālā kontingenta starptautiskajā operācijā Afganistānā.

Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Kājnieku brigādes Kaujas atbalsta bataljona Militārās izlūkošanas rotas komandiera vietniekam kapteinim Arvim Grinbergam piešķirts Viestura ordenis, V šķira, ieceļot viņu par Viestura ordeņa kavalieri. Karavīrs apbalvojumu saņēmis par militāriem nopelniem, izrādīto drosmi un varonību, atkārtoti piedaloties Latvijas kontingenta starptautiskajās operācijās, par pašaizliedzīgu un priekšzīmīgu dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos un Latvijas armijas teicamu reprezentāciju.

Savukārt Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Kājnieku brigādes 1.kājnieku bataljona štāba virsseržants Edgars Joksts-Bogdanovs apbalvots ar Viestura ordeņa 1.pakāpes (zeltītu) goda zīmi. Viņam apbalvojums piešķirts par militāriem nopelniem, teicamu dienesta pienākumu izpildi, atkārtoti piedaloties Latvijas kontingenta starptautiskajās operācijās, par pašaizliedzīgu un priekšzīmīgu dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos un Latvijas armijas teicamu reprezentāciju.

“Dalība starptautiskajā operācijā Afganistānā karavīriem ir viennozīmīgi vērtīga pieredze, bet Latvija šādi apliecina, ka NATO sastāvā ir uzņēmusies atbildīgas un augsta līmeņa saistības. Latvijas karavīru profesionalitāti augstu novērtē mūsu sadarbības valstis. Tieši tādēļ laiks starp Lāčplēša dienu un 18.novembri ir īpaši nozīmīgs un piemērots mūsu kontingenta apciemojumam Afganistānā,” par vizīti sacīja Valsts prezidents.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!