• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Republikas un Ķīnas Tautas Republikas kopīgais komunikē par attiecību normalizēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.1994., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239588-latvijas-republikas-un-kinas-tautas-republikas-kopigais-komunike-par-attiecibu-normalizesanu

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas un Ķīnas Tautas Republikas kopīgais komunikē par attiecību normalizēšanu (Angļu valodā)

Vēl šajā numurā

06.08.1994., Nr. 91

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 28.07.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas un Ķīnas Tautas Republikas kopīgais komunikē par attiecību normalizēšanu

1994.gada 28.jūlijā Pekinā notika Latvijas Republikas un Ķīnas Tautas Republikas valdību pārstāvju sarunas par attiecību normalizēšanu starp abām valstīm, Šajās sarunās Latviju pārstāvēja premjerministra vietnieks un reformu ministrs Māris Gailis, bet Ķīnu — Valsts Padomes premjerministra vietnieks un ārlietu mistrs Cjaņs Cičeņs. Sarunu gaita abas puses vienojās par sekojošo:

1. Latvijas Republika un Ķīnas Tautas Republika savstarpējās attiecībās ievēros principus, kas izklāstīti 1991.gada 12.septembri parakstītajā kopīgajā komunikē par diplomātisko attiecību nodibināšanu, ieskaitot abpusēju cieņu pret otras valsts suverenitāti un teritoriālo integritāti, neiejaukšanos otras valsts iekšējās lietās, vienlīdzības, abpusēji izdevīgas sadarbības un mierīgas līdzāspastāvēšanas principus. Abas puses nolēma normalizēt savstarpējās attiecības, sākot ar šī kopīgā komunikē parastīšanas brīdi. Tajā pašā dienā tiks pārtrauktas "konsulārās attiecības" starp Latviju un Taivanu.

2. Latvijas Republikas valdība atkārtoti apliecina, ka tā atzīst Ķīnas Tautas publikas valdību par vienīgo likumīgo valdību Ķīnā un Taivanā kā neatņemamā Ķīnas teritorijas sastāvdaļā. Tā apņemas neiesaistīties oficiālās attiecībās un oficiālos sakaros ar Taivanu.

Ķīnas Tautas Republikas valdība atkārtoti apliecina savu atbalstu Latvijas Republikas valdības centieniem nosargāt nacionālo neatkarību un attīstīt ekonomiku.

3. Ķīnas Tautas Republikas vēstniecība Rīgā drīz tiks atkal atvērta. Latvijas Republikas valdība sniegs tai visu nepieciešamo palīdzību, lai vēstniecība varētu atsākt darbu.

Ķīnas Tautas Republikas valdība atzinīgi vērtē Latvijas Republikas vēstniecības izveidošanu Ķīnā un apsola nodrošināt to ar visu vēstniecības uzdevumu pildīšanai nepieciešamo atbalstu.

Abas puses vienojās, ka Latvijas Republikas valdības delegācijas vizīte Ķīnā un sarunas ar Ķīnas Ārlietu ministriju iezīmē jauna posma sākumu abu valstu vēstniecībās. Latvijas Republika un Ķīnas Tautas Republika ir pārliecinātas, ka, saskaņojot abu pušu rīcību, abpusēji izdevīgā un auglīgā sadarbība politikā un ekonomikā, kā arī zinātnes, tehnoloģijas un kultūras jomās pieņemsies spēkā un attīstīsies tālāk.

Latvijas Republikas valdības vārdā MĀRIS GAILIS

Ķīnas Tautas Republikas valdības vārdā CJAŅS CIČEŅS

Pekinā, 1994. gada 28. jūlijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!