• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par satiksmes ministra darba vizīti Kazahstānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2011., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239685

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīt, 18.novembrī, mūsu valsts – Latvijas Republika – svin savu 93.dzimšanas dienu

Vēl šajā numurā

17.11.2011., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par satiksmes ministra darba vizīti Kazahstānā

No 9. līdz 11.novembrim satiksmes ministrs Aivis Ronis uzturējās darba vizītē Kazahstānā, kuras ietvaros piedalījās Kazahstānas transporta dienu 2011 pasākumos.

Vizītes laikā satiksmes ministram A.Ronim notika divpusējā tikšanā ar Kazahstānas transporta ministru Beriku Kamalijevu. Tās laikā ministri pārrunāja abu valstu sadarbības paplašināšanas iespējas kravu tranzīta jomā. Tika atzīmēta uzkrātā pieredze, organizējot konteinervilcienu “Baltika-Transit”, ko tagad izmanto arī citos līdzīgos projektos. Ministri uzsvēra Kazahstānas strauji pieaugošo nozīmi Ķīnas sauszemes kravu koridoru organizēšanā uz Eiropu. Baltijas reģiona valstis šobrīd aktīvi meklē iespējas iekļauties šajos Eirāzijas kravu koridoros, tāpēc šajā jomā vērojama sīva konkurence. Puses pārrunāja arī sadarbību aviācijas nozarē.

Ministrs A.Ronis tikās arī ar Baltkrievijas transporta ministru Ivanu Šerbo, tikšanās laikā ministrs uzsvēra abu valstu ilggadējo sadarbību tranzīta jomā, kā arī vienojās ar Baltkrievijas kolēģi meklēt iespējas palielināt Baltkrievijas kravu plūsmas caur Latvijas ostām.

Transporta foruma laikā A.Ronis tikās ar Kazahstānas dzelzceļa vadītāju Askaru Maminu, abas amatpersonas bija vienisprātis, ka jau esošajām labajām savstarpējām valstu attiecībām dzelzceļa pārvadājumu jomā ir ievērojams attīstības potenciāls, īpaši kontekstā ar pieaugošajām Ķīnas kravu plūsmām. Puses arī vienojās turpināt kopīgi sadarboties ar Krievijas kolēģiem, nodrošinot saviem pārvadājumiem konkurētspējīgus dzelzceļa tranzīta tarifus. A.Mamins informēja ministru par uzņēmuma plāniem nākamā gada janvārī apmeklēt Baltijas valstis, lai meklētu optimālos risinājumus kravu tranzītam caur Baltijas jūras ostām.

Latviju Kazahstānas transporta dienās 2011 pārstāvēja arī ievērojama nozares uzņēmēju, ostu un dzelzceļa amatpersonu delegācija aptuveni 60 cilvēku sastāvā, kuri pārstāvēja vairāk nekā 20 Latvijas uzņēmumus. Paralēli forumam notika arī izstāde “Tranzit – Kazakhstan 2011”. Foruma laikā organizētajā satiksmes ministra apaļā galda diskusijā ar Latvijas transporta un loģistikas nozares pārstāvjiem tika pārrunātas nozares aktualitātes, kā arī meklēti konstruktīvi risinājumi nozares attīstību ierobežojošo faktoru novēršanai. Tranzīta nozares pārstāvji īpaši uzsvēra valsts atbalsta nozīmi šāda veida pasākumiem, kā arī nepieciešamību sadarbībā ar Kazahstānu un Ķīnu nodrošināt vienotu un koordinētu piedāvājumu no Latvijas transporta un loģistikas nozares puses. Tika uzsvērta arī visā reģionā aktuālā dzelzceļa ritošā sastāva trūkuma problēma, kas ierobežo iespējas piesaistīt jaunas tranzīta kravas un attīstīt jaunus loģistikas pakalpojumus.

A.Ronis tikās arī ar vācu koncerna “Deutsche Bahn” vadību un pārrunāja nākotnes kravu piesaistes iespējas “Rail Baltica” koridoram, Vācijas Bundesvēra kravu tranzītu uz Afganistānu, kā arī Eirāzijas dzelzceļa koridoru savienojumus ar Ziemeļeiropu.

Aivis Freidenfelds, satiksmes ministra biroja vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!