• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrs: Par ministrijas un darba devēju sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2011., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239824

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot valsts augstākos apbalvojumus – Triju Zvaigžņu ordeni, Viestura ordeni un Atzinības krustu

Vēl šajā numurā

22.11.2011., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrs: Par ministrijas un darba devēju sadarbību

16.novembrī izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektores Līgas Menģelsones divpusējās tikšanās laikā pārrunāta turpmākā Izglītības un zinātnes ministrijas un LDDK sadarbība un iespējas veidot regulāru un atklātu dialogu starp dažādu uzņēmējdarbības nozaru pārstāvjiem izglītības un nodarbinātības jautājumu risināšanai.

Dialoga mērķis ir uzklausīt nozaru pārstāvju viedokli par veicamajām reformām izglītības nozarē, kā arī ņemt vērā ierosinājumus un vienoties par nepieciešamo rīcību. Izglītības un zinātnes ministrs R.Ķīlis rosināja izveidot konkrētu sadarbības tikšanos laika plānu un tēmu sarakstu, lai uzklausītu dažādu nozaru pārstāvju priekšlikumus izglītības satura un sistēmas pilnveidei.

Sarunas gaitā abas puses atzīmēja, ka šāds konstruktīvs un abpusēji ieinteresēts dialogs visvairāk būtu nepieciešams, lai īstenotu profesionālās izglītības reformas, kā arī pildītu vienošanos par augstākās izglītības tuvināšanu darba tirgum.

L.Menģelsone norādīja, ka viena no LDDK biedru stratēģiskajām prioritātēm ir nodarbinātības veicināšana, tai skaitā darba tirgum atbilstošas kompetences darbinieku sagatavošana un atbalsts jauno uzņēmēju sagatavošanai. LDDK partnerībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību, Valsts izglītības satura centru un Izglītības kvalitātes valsts dienestu ir sākusi apjomīgu projektu "Nozaru kvalifikācijas sistēmas izveide un profesionālās izglītības efektivitātes un kvalitātes paaugstināšana", kas atbalsta profesionālās izglītības programmu pilnveidi, lai tās maksimāli atbilstu darba tirgus realitātei.

R.Ķīlis uzsvēra, ka ir atvērts uzklausīt visu iesaistīto pušu viedokļus par mācību procesa organizēšanu, jo šķietami ļoti vienkāršas lietas rada manāmu ekonomisku ietekmi, piemēram, mācību sākuma un beigu laiks, mājasdarbu apjoms, brīvlaiku garums. Tās būtiski ietekmē arī vecākus – kā darba devējus, tā darba ņēmējus. Tādēļ, organizējot mācību procesu, būtu jāpanāk iespējami liela vienprātība un savstarpēja izpratne ar visām iesaistītajām pusēm.

Reinis Tukišs, ministra padomnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!