• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par sadarbību nelikumīgu tiešsaistes azartspēļu apkarošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2011., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239825

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Mentoru tīklu uzņēmējām

Vēl šajā numurā

22.11.2011., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par sadarbību nelikumīgu tiešsaistes azartspēļu apkarošanā

Parlaments aicina Komisiju izvērtēt sadarbības pastiprināšanu nelikumīgu tiešsaistes azartspēļu apkarošanas jomā un neaizsargātu iedzīvotāju grupu aizsardzībai. Ciešāka dalībvalstu sadarbība, kopīgi noteikumi vai pamatdirektīva varētu būt piemēroti līdzekļi minēto mērķu sasniegšanai.

ES dalībvalstu tiesības regulēt tiešsaistes azartspēles ir jāsaglabā, tomēr, ievērojot problēmas pārrobežu raksturu, ES līmeņa koordinācija sniegtu ievērojamu pievienoto vērtību. Īpaši nozīmīgi būtu sadarboties attiecībā uz pasākumiem nelegālo azartspēļu apkarošanai un bērnu un apdraudētu pieaugušo grupu aizsardzībai, lai mazinātu atkarības risku.

Aptuveni 10% no visām Eiropas azartspēlēm, kuru tirgus vērtība pārsniedz 10 miljardus eiro, notiek internetā vai izmantojot mobilos telefonus vai interaktīvās televīzijas platformas. Tas pausts nesaistošajā rezolūcija, ko izstrādājis deputāts, kas strādā EP Iekšējā tirgus komitejā, Jirgens Kreicmans.

"Dalībvalstīm ir ciešāk jāsadarbojas šajā jautājumā. Tomēr ar to nebūs pietiekami, lai risinātu šīs problēmas. Turpmāk arī Eiropas Savienībai būs jāuzņemas vairāk atbildības un iniciatīvas," pirms balsošanas norādīja J.Kreicmans.

 

Azartspēļu licences

Lai apkarotu azartspēļu "melno tirgu", rezolūcijā ieteikts dalībvalstīm, piešķirot atļaujas organizēt azartspēles, nodrošināt spēlētāju drošību un azartspēļu operatoru atbilstību attiecīgās dalībvalsts noteikumiem. Komisijai vajadzētu arī izvērtēt iespēju bloķēt finanšu darījumus starp bankām vai kredītkaršu izsniedzējiem un nelegālo azartspēļu operatoriem.

 

Bērnu aizsardzība un atkarības profilakse

Tiešsaistes azartspēles var ietvert lielāku atkarības risku nekā citi azartspēļu veidi, jo tās ir vienkāršāk pieejamas un tām nav sabiedriskās kontroles, teikts rezolūcijā. Parlaments uzsver, ka īpaši neaizsargātu un gados jaunu spēlētāju aizsardzībai vajadzētu ieviest kontroles mehānismus, piemēram, atļautā vecuma apliecinājumu un elektronisko maksājumu ierobežojumus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!