• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par atļauju Latvijai tērēt banku atbalstam paredzēto finansējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2011., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239828

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Parlaments: Par Profesionālo kvalifikāciju direktīvas modernizēšanu

Vēl šajā numurā

22.11.2011., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par atļauju Latvijai tērēt banku atbalstam paredzēto finansējumu

Eiropas Komisija (EK) 21.novembrī piekritusi Latvijas lūgumam no konta Latvijas Bankā atbrīvot 100 miljonus eiro (70,28 miljonus latu), kas bija paredzēti banku sektora atbalstam. Tagad šo naudu varēs izmantot budžeta deficīta segšanai, valsts parāda atmaksai vai valsts akciju sabiedrības "Latvijas Hipotēku un zemes banka" (LHZB) likviditātes nodrošināšanai.

Pozitīva atbilde uz Latvijas finanšu ministra izteikto lūgumu bija iespējama, ņemot vērā 2.novembrī Eiropas Komisijā iesniegto LHZB komerciālās daļas pārdošanas stratēģiju. 

Latvijas un Eiropas Savienības vienošanās par finanšu palīdzību sākotnēji paredzēja 649 miljonus eiro no kopējās summas rezervēt banku sektora atbalstam. Ņemot vērā finanšu sistēmas stabilizāciju, šā gada vasarā vienošanās tika precizēta, pieļaujot naudas izmantošanu citiem mērķiem.

300 miljoni eiro tika atbrīvoti jūnija beigās, pamatojoties uz LHZB pārveidošanas plāna iesniegšanu EK, kā arī "Parex bankas" pārveides un AS "Citadele banka" pārdošanas stratēģijas apstiprināšanu. Atlikušos 249 miljonus eiro varēs atbrīvot, kad būs panākts progress "Citadeles" un LHZB komerciālās daļas pārdošanas procesā.

Latvijai starptautiskā aizdevuma programmas ietvaros pieejami 7,5 miljardi eiro, 3,1 no tiem – no Eiropas Savienības. Līdz šim saņemti 4,36 miljardi eiro (2,88 miljardi eiro no ES).

Jānis Krastiņš, EK pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!