• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministre: Tiekoties ar ekonomikas ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2011., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239944

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Piensaimnieku centrālās savienības pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

23.11.2011., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministre: Tiekoties ar ekonomikas ministru

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, īstenojot vienu no savām prioritātēm – veidot reāli funkcionējošu sadarbību starp ministrijām, 21.novembrī uz tikšanos bija aicinājusi ekonomikas ministru Danielu Pavļutu.

"Attīstība nozarēs notiks tad, ja valsts pārvaldes līmenī būs aktīva un auglīga sadarbība starp ministrijām un institūcijām. Kultūras nozarei par prioritāru sadarbības partneri uzskatu Ekonomikas ministriju – mums ir kopīgi darbi darāmi radošo industriju attīstībai, kopā jāstrādā tūrisma industrijas pakalpojuma uzlabošanā, jāveido izpratne par kultūru kā eksporta nozari. Jomas, kurās saredzu iespēju sadarboties, ir nacionālais dizains un arhitektūra. Šādi, kopā strādājot, mēs radīsim nozarēm savstarpēju pievienoto vērtību," pēc tikšanās norādīja kultūras ministre Ž.Jaunzeme-Grende.

Pārrunājot ministriju prioritātes un turpmāko sadarbību, viņa atzina, ka saskata kultūras nozares aktīvu līdzdalību gandrīz visos ekonomikas ministra izvirzītajos galvenajos darbības virzienos – gan inovāciju jomā un nodarbinātības veicināšanā, gan Latvijas ārējo ekonomisko interešu pārstāvniecībā.

Ministri tikšanās laikā apsprieda iespējas piesaistīt Ekonomikas ministrijas administrētos Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus radošo industriju klāstera izveidošanai, pārrunāja ēku siltināšanas gaitu un potenciālu paplašināt programmu, lai uz Eiropas Savienības līdzfinansējumu energoefektivitātes uzlabošanai varētu pretendēt valsts vai pašvaldību īpašumā esošās sabiedriskās ēkas, piemēram, teātri.

"Latvijas galvenā vērtība ir cilvēks, viņa idejas un radošums. Tieši inovatīvas idejas un radoša pieeja biznesā var radīt papildu pievienoto vērtību Latvijā ražotajiem produktiem un pakalpojumiem. Piemēram, dizains var kalpot par būtisku pievienotās vērtības radītāju mūsu ražojumiem, bet bagāta kultūras dzīve var nodrošināt papildu tūristu plūsmu, tāpēc pārnozaru sadarbība, ko paredz arī jaunā industriju politika, ir ļoti svarīga ekonomikas turpmākai attīstībai," uzsvēra D.Pavļuts.

Elīna Bīviņa, ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!