• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Piensaimnieku centrālās savienības pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2011., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239946

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministre: Tiekoties ar Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas vadību

Vēl šajā numurā

23.11.2011., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Piensaimnieku centrālās savienības pārstāvjiem

21.novembrī zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Latvijas Piensaimnieku centrālo savienību, lai atbildētu uz piena ražotāju jautājumiem un apspriestu piena pārstrādes aktualitātes un problēmas šobrīd, kā arī runātu par šīs nozares attīstības iespējām nākotnē.

Zemkopības ministre apliecināja, ka arī 2012.gadā valsts atbalsta programmas par kredītprocentu daļēju dzēšanu paredzētais finansējums tiks saglabāts 2011.gada līmenī un tas attieksies arī uz piena pārstrādes uzņēmumiem. Piena pārstrādes uzņēmumi pauda bažas, ka saskaņā ar esošo normatīvu regulējumu piena pārstrādes uzņēmumi var pretendēt uz Lauku attīstības fonda kredītgarantiju līdz 0,7 miljoniem latu. L.Straujuma norādīja, ka iespēju robežās šo apjomu varētu pārskatīt.

Atbildot uz Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības rosinājumu samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) Latvijā ražotiem pirmās nepieciešamības pārtikas produktiem (pienam, svaigai gaļai, augļiem, dārzeņiem un maizei), zemkopības ministre uzsvēra, ka šobrīd valsts budžeta konsolidācijas dēļ to izdarīt nav iespējams, taču Zemkopības ministrija kopumā šo priekšlikumu atbalsta un tā apspriešanu varētu sākt 2012.gadā. Tāpat uzņēmēji norādīja, ka jāsamazina pārmaksātās PVN summas atmaksas laiks, lai gan jau pašreiz likumdošana paredz, ka atmaksa tiek veikta viena mēneša laikā pēc nodokļu deklarācijas iesniegšanas, taču atmaksas termiņš pārsniedz pat 60 dienas.

Tāpat uzņēmēji ierosināja transportlīdzekļu ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa atbrīvojumu attiecināt arī piena pārstrādes uzņēmumiem. "Vēl ir jāveic aprēķini par šādu papildu nodokļu atvieglojumu ieviešanas ietekmi uz valsts budžetu. Piena nozare neapšaubāmi ir viena no prioritārajām nozarēm. Katrā ziņā mana prioritāte ir līdzvērtīgi nosacījumi visiem piena ražošanā un pārstrādē iesaistītajiem," norādīja L.Straujuma.

Zemkopības ministre sacīja, ka aktuālos nodokļu jautājumus tuvākā mēneša laikā apspriedīs ar Valsts ieņēmumu dienesta vadību un finanšu ministru.

L.Straujuma Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības pārstāvjus arī informēja, ka 2012.gadā Zemkopības ministrija 600 tūkstošu latu apjomā turpinās līdzfinansēt skolas piena programmu, kuras mērķauditorija ir bērnudārzu un 1.–4.klašu audzēkņi.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!