• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par Lauksaimnieku konsultatīvās padomes sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.2011., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240049

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 22.novembrī

Vēl šajā numurā

24.11.2011., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par Lauksaimnieku konsultatīvās padomes sanāksmi

23.novembrī Zemkopības ministrijas (ZM) Lauksaimnieku konsultatīvajā padomē zemkopības ministre Laimdota Straujuma, ZM speciālisti un lauksaimnieku nevalstisko organizāciju pārstāvji diskutēja par lauku saimniecību modernizācijas pasākuma pēdējās kārtās iesniegto projektu finansēšanas iespējām un reģionalizācijas principa pasākuma ietvaros saglabāšanu.

Ņemot vērā apstākli, ka no 21.novembra līdz 21.decembrim pasākuma ietvaros piecās Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālajās pārvaldēs (Austrumlatgale, Dienvidlatgale, Viduslatvija, Ziemeļaustrumu, Ziemeļvidzemes) ir atvērta projektu pieņemšanas kārta, Lauksaimnieku konsultatīvā padome nolēma šo jautājumu izskatīt atkārtoti, kad minētajās piecās LAD reģionālajās pārvaldēs būs beigusies projektu pieņemšana.

Pagaidām sākotnēji noteiktais finansējuma sadalījuma princips starp reģionālajām lauksaimniecības pārvaldēm netiek mainīts. Ja šobrīd izsludinātajās pieteikumu pieņemšanas kārtās attiecīgajā reģionā pieejamais finansējums netiks izmantots, tad atkārtoti tiks sludinātas kārtas, līdz sākotnēji plānotais finansējums tiks izmantots.

Padomes sēdē dalībnieki diskutēja arī par papildus piešķirtā finansējuma izmantošanu, to novirzot visām reģionālajām pārvaldēm pēc vienotā platību maksājuma principa vai tām pārvaldēm, kur šobrīd ir finansējuma iztrūkums.

Sanāksmes laikā zemkopības ministre L.Straujuma ar Lauksaimniecības konsultatīvās padomes locekļiem vienojās ciešāk sadarboties ar lauksaimnieku nevalstiskajām organizācijām Latvijas lauksaimnieku interešu aizstāvībā Briselē, cīnoties par godīgiem un taisnīgiem tiešajiem maksājumiem nākamajā Eiropas Savienības budžeta plānošanas periodā no 2014. līdz 2020.gadam.

Zemkopības ministre uzsvēra, ka labai sadarbībai Latvijas lauksaimnieku interešu pārstāvniecībā jābūt ne tikai Zemkopības ministrijas un lauksaimnieku organizāciju starpā, bet arī ar Finanšu un Ārlietu ministriju, ar Valsts prezidentu un Ministru prezidentu un ar pārējām Baltijas valstīm – Lietuvu un Igauniju.

ZM Lauksaimnieku konsultatīvā padome izveidota, lai pirms svarīgu lēmumu pieņemšanas tos apspriestu ar lauksaimnieku pārstāvjiem un uzklausītu lauksaimnieku organizāciju priekšlikumus. Lauksaimnieku konsultatīvajā padomē darbojas pārstāvji no Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, Zemnieku saeimas, Lauksaimniecības statūtsabiedrību asociācijas, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas un Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!