• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lielāku atbildību bīstamo suņu turētājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.2011., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240050

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par Lauksaimnieku konsultatīvās padomes sanāksmi

Vēl šajā numurā

24.11.2011., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lielāku atbildību bīstamo suņu turētājiem

Zemkopības ministrija, sadarbojoties ar sociālajiem partneriem, tostarp Dzīvnieku aizsardzības ētikas padomi, Latvijas Veterinārārstu biedrību, Latvijas Kinoloģisko federāciju un Latvijas Kinoloģisko apvienību, ir sagatavojusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu "Noteikumi par kārtību, kādā suni atzīst par bīstamu, un prasībām bīstama suņa turēšanai". Noteikumu projekts nosaka kārtību un kritērijus, kādā Pārtikas un veterinārais dienests atzīst vai neatzīst suni par bīstamu sabiedrībai, un pieņem lēmumu par turpmāko rīcību ar suni, nosaka bīstama suņa reģistrācijas kārtību valsts aģentūrā "Lauksaimniecības datu centrs", kā arī nosaka prasības bīstama suņa turēšanai.

Lai nodrošinātu cilvēku un dzīvnieku aizsardzību no iespējami bīstamiem suņiem, optimizētu suņu uzvedības izvērtēšanas procesu un lēmumu pieņemšanu suņu uzbrukumu gadījumos, jānosaka stingrākas prasības un termiņi iesniegumu par suņu uzbrukumiem izvērtēšanai un attiecīgu lēmumu pieņemšanai, kā arī jāprecizē prasības bīstamu suņu turēšanai. Tāpat Zemkopības ministrija šobrīd izvērtē nepieciešamību noteikt bargākus sodus par dzīvnieku turēšanas prasību pārkāpumiem, īpaši par bīstamo suņu turēšanas prasību pārkāpumiem.

Paredzams, ka situācija suņu uzbrukumu gadījumu izvērtēšanā un vainīgo personu saukšanā pie atbildības uzlabosies, kad pilnībā stāsies spēkā 2011.gada 21.jūnija MK noteikumi Nr.491 "Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība".

Noteikumi nosaka, ka suņa īpašnieks nodrošina, lai sunim tiktu implantēta mikroshēma un tas tiktu reģistrēts datubāzē līdz sešu mēnešu vecuma sasniegšanai. Šo noteikumu ieviešanai ir noteikts pārejas periods, un sešu mēnešu vecumu sasniegušajiem suņiem jāimplantē mikroshēma, un tie jāreģistrē datubāzē līdz 2016.gada 1.jūlijam.

Izņēmums ir suņi, kuri piedalās izstādēs vai uz laiku tiek izvesti ārpus valsts teritorijas, tos jāreģistrē līdz 2012.gada 1.jūlijam. Nolasot mikroshēmas datus, būs iespējams operatīvi noteikt suņa īpašnieku un īpašniekam nebūs iespējams izvairīties no normatīvajos aktos noteiktās atbildības.

Jaunais noteikumu projekts aizstās šobrīd spēkā esošos MK 2006.gada 2.jūlija noteikumus Nr.109 "Noteikumi par kritērijiem un kārtību, kādā suni atzīst par bīstamu un nosaka turpmāko rīcību ar to, kā arī par prasībām bīstama suņa turēšanai".

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!