• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2011. gada 30. septembra saistošie noteikumi Nr. 8 "Grozījumi 2004.gada 23.augusta saistošajos noteikumos "Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.2 "Pludmales lietošanas un apsaimniekošanas noteikumi""". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2011., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240105

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils pilsētas domes lēmums Nr.123

Par grozījumiem Ventspils pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.2 "Pludmales lietošanas un apsaimniekošanas noteikumi"

Vēl šajā numurā

25.11.2011., Nr. 186

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 8

Pieņemts: 30.09.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.8

Ventspilī 2011.gada 30.septembrī

Grozījumi 2004.gada 23.augusta saistošajos noteikumos "Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.2 "Pludmales lietošanas un apsaimniekošanas noteikumi""

Izdoti pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 43.panta pirmās daļas 2.punktu

Izdarīt Ventspils pilsētas pašvaldības 2004.gada 23.augusta saistošajos noteikumos "Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.2 "Pludmales lietošanas un apsaimniekošanas noteikumi"" sekojošus grozījumus:

1. Papildināt 1.punktu ar 1.8.punktu:

Pludmales kafejnīca – pludmalē vai kāpu joslā ar Ventspils pilsētas pašvaldību saskaņota, komersanta izveidota valdījumā vai lietojumā esoša teritorija, kurā komersants tiesīgs veikt normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem atbilstošu tirdzniecību un pakalpojumu sniegšanu.

2. Izteikt jaunā redakcijā 3.4.punktu:

Pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde" nodrošina un atbild par centrālās pilsētas pludmales un kāpu joslas apsaimniekošanu, t.sk. tualešu, koka celiņu un pludmales inventāra uzturēšanu.

3. Izteikt jaunā redakcijā 3.5.punktu:

Pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde" nodrošina un atbild par pludmales kāpu aizsargstādījumu veidošanu un kopšanu.

4. Izteikt jaunā redakcijā 3.6.punktu:

Apmeklētāju drošību centrālajā pilsētas pludmalē un sabiedrisko kārtību pludmalē peldsezonas laikā nodrošina un par to atbild pašvaldības iestāde "Ventspils pilsētas pašvaldības policija" (turpmāk tekstā – Glābšanas dienests).

5. Izteikt jaunā redakcijā 4.10. punktu:

Centrālajā pilsētas peldvietā aizliegts braukt ar vējdēļiem, sērfošanas un kaitošanas dēļiem, ūdens motocikliem, motorlaivām, izņemot glābšanas dienesta laivu un gadījumus, kad saņemta īpaša pašvaldības atļauja.

6. Izteikt jaunā redakcijā 4.11.punktu:

Sabiedrisku masu pasākumu rīkošana Ventspils pilsētas pludmalē pirms tam rakstveidā savlaicīgi jāsaskaņo ar Ventspils pilsētas domi.

7. Papildināt 4.punktu ar 4.14.punktu:

Pludmales un kāpu joslas teritorijā aizliegts tirgot un lietot alkoholiskos dzērienus, izņemot Pludmales kafejnīcu, kurā pieļaujama 5,8 tilpumprocentus absolūtā spirta daudzumu nepārsniedzošu alkoholisko dzērienu tirdzniecība un 12 tilpumprocentus absolūtā spirta daudzuma nepārsniedzoša vīna tirdzniecība.

8. Izteikt jaunā redakcijā 6.punktu:

Peldsezonas ilgums noteikts saskaņā ar 06.04.2010 LR Ministru kabineta noteikumiem Nr.341 "Peldvietu izveidošanas un uzturēšanas kārtība", ja konkrētajā peldsezonā, ievērojot klimatiskos laika apstākļus, ar Ventspils pilsētas domes Izpilddirektora rīkojumu nav noteikts citādi.

9. Izteikt jaunā redakcijā 7.punktu:

Par šo noteikumu prasību neievērošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu: fiziskajām personām – līdz LVL 150, juridiskajām personām – līdz LVL 500.

Ja pārkāpums izdarīts atkārtoti gada laikā – fiziskajām personām uzliek naudas sodu līdz LVL 250,- , juridiskajām personām līdz LVL 1000,-.

10. Izteikt jaunā redakcijā 8.punktu:

8. Noteikumu kontrolēšana.

8.1. Kontrolēt saistošo noteikumu izpildi, sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolus par administratīvā soda uzlikšanu saistībā ar šo noteikumu pārkāpumiem ir tiesīgi:

8.1.1. Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvās inspekcijas amatpersonas;

8.1.2. Ventspils pašvaldības policijas amatpersonas;

8.1.3. Valsts policijas amatpersonas.

8.2. Pieņemt lēmumu par administratīvā soda uzlikšanu saistībā ar šo noteikumu pārkāpumiem ir tiesīgi:

8.2.1. Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvās inspekcijas amatpersonas;

8.2.2. Ventspils pašvaldības policijas amatpersonas;

8.2.3. Valsts policijas amatpersonas;

8.2.4. Ventspils pilsētas domes Administratīvā komisija.

11. Izteikt jaunā redakcijā 9.punktu:

Šo noteikumu 8.punkta apakšpunktos minētās amatpersonas ir tiesīgas nesastādīt protokolu par administratīvo pārkāpumu par šajos noteikumos paredzētajiem pārkāpumiem, gadījumos, kad soda apmērs nepārsniedz LVL 20,- un to uzliek un iekasē pārkāpuma izdarīšanas vietā, izsniedzot noteikta parauga soda naudas kvīti. Ja pārkāpējs apstrīd viņam uzlikto sodu par to pārkāpumu izdarīšanu, kuri paredzēti šajos noteikumos, vai ir citi apstākļi, kas traucē amatpersonai uzlikt sodu pārkāpuma izdarīšanas vietā, protokolu sastāda saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa, Administratīvā procesa likuma normu prasībām.

12. Izteikt jaunā redakcijā 10.punktu:

Šo noteikumu 8.punkta apakšpunktos minēto amatpersonu sastādītie administratīvā pārkāpuma protokoli tiek iesniegti izskatīšanai, atbilstoši piekritībai, un attiecīga lēmuma pieņemšanai par administratīvā soda uzlikšanu.

13. Papildināt ar 11.punktu:

Šo noteikumu 8.2.1. un 8.2.2. minēto amatpersonu izdotos administratīvos aktus var apstrīdēt Ventspils pilsētas domes izpilddirektoram.

14. Papildināt ar 12.punktu:

Ventspils pilsētas domes izpilddirektora lēmumu par apstrīdēto administratīvo aktu, kā arī Ventspils pilsētas domes Administratīvās komisijas lēmumu par administratīvā soda uzlikšanu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks infrastruktūras jautājumos J.Vītoliņš



 

Saistošo noteikumu Nr.8 "Grozījumi saistošajos noteikumos "Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.2 "Pludmales lietošanas un apsaimniekošanas noteikumi"""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi "Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.2 "Pludmales lietošanas un apsaimniekošanas noteikumi"" (apstiprināti ar Ventspils pilsētas domes 2004.gada 23.augusta lēmumu Nr.454) neparedz nekādus alkohola lietošanas ierobežojumus pludmales teritorijā, tādēļ tiek ierosināts tos papildināt ar punktu, kurā izskaidrots termins par pludmales kafejnīcu un noteikumos tiek uzlikti alkohola tirdzniecības un lietošanas ierobežojumi pēc alkohola stipruma. Vienlaikus arī tiek redakcionāli mainīti vairāki punkti, kā arī atsauce uz jauniem 06.04.2010 LR Ministru kabineta noteikumiem Nr.341 "Peldvietu izveidošanas un uzturēšanas kārtība". Precizēta sadaļa par sodu uzlikšanas un noteikumu kontroles kārtību.
2. Īss projekta satura izklāsts

2.1. Saistošie noteikumi izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta pirmās daļas 2.punktu;

2.2. Dome ir tiesīga izdot saistošos noteikumus, paredzot administratīvo atbildību par to pārkāpšanu, jo tas nav paredzēts likumos un Ministru kabineta noteikumos. Tā kā spēkā esošajos noteikumos nav ietverta norma par alkohola tirgošanas un lietošanas ierobežojumiem Ventspils pludmalē, radās nepieciešamība izstrādāt grozījumus, ietverot šo normu, lai pludmales teritorijā varētu uzturēt pienācīgu kārtību.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu 3.1. Saistošo noteikumu īstenošanai nav ietekmes uz pašvaldības budžetu;

3.2. Lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi, nebūs nepieciešamība veidot jaunas institūcijas, darba vietas.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā 4.1. Noteikumi ir saistoši visām fiziskām un juridiskām personām;

4.2. Saistošie noteikumi būs attiecināmi uz jebkuru Ventspils pilsētas iedzīvotāju un tās viesi, kurš uzturas Ventspils pilsētas pludmales teritorijā. Visām augstākminētajām mērķauditorijām netiks uzlikti jauni pienākumi, jo Ventspils pilsētā nodrošinātas vienlīdzīgas tiesības un iespējas izmantot sniegtos pakalpojumus jebkurai mērķgrupai.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām

5.Personas saistošo noteikumu piemērošanas jautājumos var griezties Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvajā inspekcijā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Sabiedrības pārstāvju būtiskie priekšlikumi un iebildumi ņemti vērā un iestrādāti saistošajos noteikumos.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks infrastruktūras jautājumos J.Vītoliņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!