• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par sadarbības partneru iesaisti Valdības rīcības plāna izstrādē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2011., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240128

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par vardarbību ģimenē un tās mazināšanu

Vēl šajā numurā

25.11.2011., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par sadarbības partneru iesaisti Valdības rīcības plāna izstrādē

23.novembrī izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis un Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs Mareks Gruškevics kopā ar nozaru departamentiem tikās ar Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošo nozaru organizācijām, lai pārrunātu jautājumus saistībā ar Valdības rīcības plāna Deklarācijā par Valda Dombrovska vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību noteikto uzdevumu izpildei izstrādi un uzklausītu priekšlikumus plāna pilnveidošanai.

Sarunās piedalījās Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības, Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas, Vecāku apvienības “VISI”, Latvijas Jaunatnes padomes un Latvijas Sporta federāciju padomes pārstāvji. Tikšanos laikā tika pārrunāti aktuālākie jautājumi, taču sadarbības partneri turpina iepazīties ar rīcības plāna projektu un aicināti iesniegt priekšlikumus tā pilnveidošanai.

Vecāku apvienības “VISI” pārstāve Zinaīda Grīnberga izteica atbalstu obligātās vidējās izglītības ieviešanai, kā arī akcentēja, ka jāturpina diskusijas, kā īstenot ieceri skolas gaitas uzsākt no sešu gadu vecuma.

Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas valdes loceklis Aivars Mednis uzsvēra: “Pozitīvi, ka darbs pie rīcības plāna izstrādes notiek, apspriežot jautājumus ar skolu direktoriem. Iesāktais virziens ir daudzsološs, un tiek skatītas arī sasāpējušas problēmas, piemēram, atbalsts mazajām lauku skolām.”

“Plānā ir jaunas lietas un diskutējamas lietas. Pašlaik ļoti apsveicama ir ministrijas sāktā komunikācija un sadarbība ar partneriem, kuru ir ļoti vēlams turpināt, lai mēs esam lietas kursā un kopīgi diskutējam par labāko ceļu. Svarīgi ir risināt jautājumus sistemātiski un pēctecīgi, neuzsākot neizdiskutētas iniciatīvas,” akcentēja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško.

Latvijas Jaunatnes padomes pārstāvji Linda Ūzuliņa un Toms Mālmeisters pastāstīja, ka Latvijas Jaunatnes padome pirmo reizi ir iesaistīta rīcības plāna apspriešanā un veidošanā, kas ir būtisks organizācijas attīstības solis, jo organizācija sniegs savus priekšlikumus, lai nodrošinātu finansējuma piesaisti jaunatnes politikas īstenošanai, un sniegs rekomendācijas, lai sakārtotu darba ar jaunatni sistēmu.

Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Andris Kalniņš uzsvēra, ka rīcības plāna izstrādē ir jauna, valstiska pieeja, sporta organizācijas iepazīsies ar plāna projektu un sniegs savus priekšlikumus rīcības virzieniem, kā vienu no tiem uzsverot nepieciešamību piesaistīt ES struktūrfondu līdzekļus sporta nozares attīstībai.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!