• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lietuvas atbildīgu rīcību Krājbankas lietā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2011., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240132

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Par Krievijas plāniem atteikties no atbruņošanās

Vēl šajā numurā

25.11.2011., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lietuvas atbildīgu rīcību Krājbankas lietā

Lai Latvijas finanšu sektoru uzraugošās iestādes varētu pieņemt tālākus lēmumus saistībā ar bankas “Snoras” meitasbanku Latvijā “Latvijas Krājbanka”, kuras darbība ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 21.novembra lēmumu ir apturēta, jāsagaida Lietuvas valdības konceptuāls lēmums par tālāko rīcību ar banku “Snoras”.

“Gadījumā, ja Lietuvas valdība lems par bankas “Snoras” darbības atjaunošanu, Latvija no Lietuvas puses cer sagaidīt atbildīgu rīcību, atjaunojot arī “Latvijas Krājbankas” darbību un nodrošinot, lai neciestu tās klientu intereses,” norāda finanšu ministrs Andris Vilks.

A.Vilks atgādina, ka Latvijas valsts, iesaistoties “Parex bankas” stabilizēšanā, glāba no bankrota arī Lietuvas tirgū strādājošo “Parex bankas” meitasbanku AB “Parex bankas”, vairākkārt ieguldot valsts līdzekļus tās pamatkapitāla palielināšanā.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

Šodien, 25.novembrī, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis dodas uz Lietuvu, lai darba vizītē tiktos ar Lietuvas premjerministru Andrju Kubiļu. Papildus iepriekš plānotajai darba kārtībai, kas saistīta ar abu valstu divpusējo sadarbību, t.sk. sadarbību enerģētikas projektos, valstu vadītāju tikšanās galvenā sarunu tēma ir situācija Lietuvas valdības nacionalizētajā komercbankā “Snoras”. V.Dombrovskis aicina Lietuvas pusi nekavējoties lemt par finanšu sektora stabilizāciju saistībā ar “Snoras” un “Latvijas Krājbanku”.

Premjeri iepazīsies ar Visaginas atomelektrostacijas būvniecības plāniem un pārrunās citas aktualitātes enerģētikas jomā.

Uz Lietuvu delegācijas sastāvā dodas arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja Irēna Krūmane, Latvijas Bankas padomes locekle Zoja Razmusa un Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!