• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministre: Tiekoties ar Pašvaldību savienības priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2011., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240143

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

25.11.2011., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministre: Tiekoties ar Pašvaldību savienības priekšsēdētāju

22.novembrī zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētāju Andri Jaunsleini, lai pārrunātu turpmāko savstarpējo sadarbību. Tikšanās laikā A.Jaunsleinis atzinīgi novērtēja Zemkopības ministrijas ieceri izveidot zemes kreditēšanas programmu, kas palīdzētu lauksaimniekiem iegādāties zemi ar pazeminātiem kredītprocentiem un ar nosacījumu, ka tā tiek izmantota tikai lauksaimnieciskajai ražošanai.

“Šī programma veicinās lauku teritoriju attīstību, lauku saimniecību izaugsmi, izmantojot lauksaimniecības mērķiem arī pašreiz neapstrādātās zemes platības. Lauku teritorijās labāk attīstīsies arī uzņēmējdarbība tieši lauksaimniecības jomā, un visbeidzot, kas ir ļoti būtiski mūsu laukiem – saglabāsies arī apdzīvotība tajos,” uzsvēra A.Jaunsleinis. Savukārt zemkopības ministre aicināja arī Pašvaldību savienības pārstāvjus aktīvi iesaistīties programmas izstrādē. Plānots, ka programma varētu tikt izstrādāta 2012.gadā.

Sarunas laikā Andris Jaunsleinis rosināja Zemkopības ministriju izvērtēt iespēju efektīvākai līdzekļu apguvei tiem Eiropas Zivsaimniecības fonda un Lauku attīstības programmas pasākumiem, kas veicina pašvaldību infrastruktūras un lauku teritoriju attīstību.

Šādas iespējas pastāv, novirzot finanšu resursus pašvaldībām, izmantojot LEADER grupu atbalstu. Par to tiks lemts Zivsaimniecības konsultatīvajā padomē decembra sākumā, kurā piedalās zivsaimniecības nozares pārstāvji.

Savukārt L.Straujuma uzsvēra, ka pašlaik ir sākts aktīvs darbs pie jaunas Lauku attīstības programmas izstrādes laika posmam no 2014. līdz 2020.gadam. Jau tagad Zemkopības ministrija izsūtījusi lauksaimniekiem aptaujas anketas par turpmāko lauku attīstības modeli un gaida priekšlikumus, kādus laukus viņi vēlas redzēt. “Šo lauku programmu izstrādāsim kopā ar nozaru organizācijām, arī Pašvaldību savienību, lai nākotnē Latvijas lauki turpinātu attīstīties, tiktu radītas jaunas iespējas, kas aktivizētu saimniecisko darbību laukos, cilvēki nebrauktu prom no Latvijas, bet justos droši savās mājās,” sacīja L.Straujuma.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!