• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par situāciju meža nozarē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2011., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240144

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Rektoru padomes pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

25.11.2011., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministre: Par situāciju meža nozarē

23.novembrī zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Latvijas Kokrūpniecības federācijas un Meža īpašnieku biedrības vadību. Tikšanās laikā meža un kokrūpniecības nozaru pārstāvji zemkopības ministri iepazīstināja ar situāciju meža nozarē. Meža nozares uzņēmumu sekmīgai darbībai svarīga ir stabilitāte – prognozējama biznesa vide, nodokļi, atbalsta politika, kā arī stabilitāte koksnes resursu pieejamībā. Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidents Juris Biķis uzsvēra, ka pārliecība par stabilu koksnes resursu apjoma pieejamību stimulēja Latvijas uzņēmējus uzdrīkstēties slēgt līgumus par produkcijas piegādēm arī ekonomikas lejupslīdes laikā, tāpēc meža nozares eksporta 2010.gadā produkcijas vērtība sasniedza vēsturiski otro augstāko rādītāju un 2011.gada 1.pusgadā bija par 25 procentiem lielāka nekā 2010.gada 1.pusgadā.

“Esmu gandarīta par Latvijas meža nozares vienotību, kad pat krīzes laikā visi nozares dalībnieki prata rast kopīgu valodu, risināt jautājumus kompleksi, tādējādi pat ekonomiskās krīzes laikā meža nozare saglabāja savas spēcīgās pozīcijas tautsaimniecībā un turpināja attīstīties un celt nozares uzņēmumu konkurētspēju. Nenoliedzami, būtiska stabilizējoša loma meža nozarē bija akciju sabiedrībai “Latvijas valsts meži”, kas apsaimnieko valsts īpašumā esošo mežu un nodrošināja uzņēmumiem koksnes resursu pieejamību. Arī turpmāk ir svarīgi nodrošināt “Latvijas valsts mežu” stabilizējošo lomu koksnes resursu pieejamībā,” uzsvēra L.Straujuma.

Tikšanās laikā zemkopības ministre apmeklēja akciju sabiedrības “Latvijas finieris” rūpnīcas “Lignums” un kokskaidu plātņu OSB ražotni SIA “Bolderāja Ltd”. AS “Latvijas finieris” valdes priekšsēdētājs Uldis Biķis zemkopības ministri informēja, ka uzņēmums no saražotajiem saplākšņa materiāliem eksportē aptuveni 95 procentus uz vairāk nekā 50 valstīm. L.Straujuma atzina, ka “Latvijas finieris” valsts tautsaimniecībā ir ļoti nozīmīgs uzņēmums, jo nodrošina daudziem iedzīvotājiem darba vietas, ražo produkciju ar pievienoto vērtību un maksā valstij būtisku daļu nodokļu. Turklāt “Latvijas finierī” tiek saražoti 13 procenti no Eiropā kopumā saražotā saplākšņa.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!