• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Līgums par ekonomisko, tehnisko un zinātnisko sadarbību starp Latvijas Republikas Valdību un Ēģiptes Arābu Republikas Valdību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.1994., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240230

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sestdiena, 15.10.1994.

Laidiena Nr. 121, OP 1994/121

Vēl šajā numurā

13.10.1994., Nr. 120

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 12.10.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Līgums par ekonomisko, tehnisko un zinātnisko sadarbību starp Latvijas Republikas Valdību un Ēģiptes Arābu Republikas Valdību

 

Latvijas Republikas Valdība un Ēģiptes Arābu Republikas Valdība (šeit un tālāk sauktas kopā "Līgumslēdzējas Puses" un atsevišķi "Līgumslēdzēja Puse"):

— vēloties ari turpmāk nostiprināt abu valstu draudzīgās attiecības,

— vēloties veicināt abu valstu ekonomiskās, tehniskās un zinātniskās sadarbības attīstību, ir vienojušās:

1.pants

Abas Līgumslēdzējas Puses nacionālās likumdošanas ietvaros veicinās un centīsies atbalstīt savstarpējo ekonomisko, tehnisko un zinātnisko sadarbību starp Līgumslēdzēju Pušu teritorijā esošajām ieinteresētajām institūcijām, organizācijām un pilsoņiem.

2.pants

Ieinteresētās iestādes, organizācijas, uzņēmumi un citas institūcijas apspriedīs un vienosies par sadarbības formām, veidiem un nosacījumiem šī Līguma un nacionālo likumdošanu ietvaros.

3.pants

Līgumslēdzējas Puses iespēju robežās sekmēs pasākumus, kas saistīti ar līgumu slēgšanu un īstenošanu šī Līguma ietvaros.

Abas Līgumslēdzējas Puses centīsies sekmēt ekonomiskās, tehniskās un zinātniskās informācijas apmaiņu starp abām valstīm.

4.pants

Tiks nodibināta Latvijas Republikas un Ēģiptes Arābu Republikas ekonomiskās, tehniskās un zinātniskās sadarbības Starpvaldību Apvienotā komiteja.

Apvienotajā komitejā var iekļaut abu valstu pārstāvjus no iestādēm, organizācijām, uzņēmumiem un citām institūcijām.

5.pants

Apvienotā komiteja pārraudzīs ekonomiskās, tehniskās un zinātniskās attiecības starp Latvijas Republiku un Ēģiptes Arābu Republiku.

Veicinot šīs attiecības, tā noteiks kopējo interešu sfēras rūpniecībā, lauksaimniecībā, elektroenerģētikā, telekomunikācijās, transportā, izglītībā, kultūrā, zinātnē, tūrismā, dabas aizsardzībā, sportā un citās jomās. Puses vienosies par konkrētu projektu un programmu sagatavošanu un īstenošanu.

6.pants

Apvienotā komiteja savas kompetences ietvaros nodrošinās informācijas apmaiņu un konsultācijas un veicinās līgumus starp abu valstu uzņēmumiem.

7.pants

Apvienotā komiteja satiksies reizi gadā pārmaiņus Latvijā un Ēģiptē, prezidējot pēc kārtas Latvijas Republikas Ārlietu ministrijai un Ēģiptes Arābu Republikas Starptautiskās sadarbības ministrijai.

8.pants

Līgums būs spēkā nenoteiktu laika periodu. Tas stāsies spēkā ar datumu, kurā abas Valdības informēs viena otru, ka atbilstošās juridiskās darbības ir pabeigtas.

To var denonsēt pēc vienas puses pieprasījuma, šajā gadījumā Līgums zaudē spēku 6 mēnešus pēc paziņojuma saņemšanas datuma.

Noslēgts 1994 .gada 12.oktobrī divos eksemplāros, katrs latviešu, arābu un angļu valodā. Visi teksti ir vienlīdz autentiski, atšķirīgu interpretāciju gadījumā noteicošais būs teksts angļu valodā.

Latvijas Republikas Valdības vārdā VALDIS BIRKAVS

Ēģiptes Arābu Republikas Valdības vārdā  HAMDI NADA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!