• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas lauksaimnieku aizstāvību Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2011., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240355

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pirmo Latvijas un Krievijas jauktās komisijas sēdi

Vēl šajā numurā

29.11.2011., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas lauksaimnieku aizstāvību Eiropas Savienībā

25.novembrī zemkopības ministre Laimdota Straujuma rīkoja trīs tikšanās, lai spriestu, kā uzlabot valstisko institūciju un nevalstisko organizāciju rīcību Latvijas lauksaimnieku interešu aizstāvībā Eiropas Savienībā (ES).

Zemkopības ministre bija vienisprātis ar Eiropas Parlamenta deputāti Sandru Kalnieti, ka Latvijas mērķu sasniegšanai ES Kopējās lauksaimniecības politikas reformā pēc 2013.gada nepieciešama koordinēta un saskaņota rīcība valsts augstāko amatpersonu starpā. Tāpat nepieciešama valstisko institūciju un Latvijas nevalstisko organizāciju vienota rīcība cīņā par taisnīgiem tiešajiem maksājumiem Latvijas lauksaimniekiem.

Tiekoties ar Eiropas Parlamenta deputātu Alfrēdu Rubiku, ministre uzsvēra, ka panākt taisnīgus tiešos maksājumus varētu būt iespējams, ja trīs Baltijas valstis un to augstākās amatpersonas arī turpmāk saglabās vienotību šajā prasībā.

Savukārt Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka iepazīstināja zemkopības ministri ar EK priekšlikumiem Kopējās lauksaimniecības politikas reformai. L.Straujuma Innai Šteinbukai izklāstīja Latvijas prasību no 2014.gada ieviest taisnīgus tiešos maksājumus visu ES dalībvalstu lauksaimniekiem, lai beidzot visi ES dalībvalstu lauksaimnieki varētu strādāt vienlīdzīgos konkurences apstākļos.

Lai tiešie maksājumi būtu taisnīgi un objektīvi visiem ES lauksaimniekiem, Latvija ierosina noteikt minimālo tiešo maksājumu līmeni 80 procentu apmērā no ES vidējā, kas jāsaņem ikvienai dalībvalstij, sākot jau ar 2014.gadu. Tāpat jānosaka arī maksimālais tiešo maksājumu līmenis katrai dalībvalstij 120 procentu apmērā no ES vidējā, ko nedrīkst pārsniegt.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!