• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par satiksmes ministra darba vizīti Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2011., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240356

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs: Kopā ar Saeimas deputātiem apmeklējot Valsts valodas centru

Vēl šajā numurā

29.11.2011., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par satiksmes ministra darba vizīti Maskavā

Satiksmes ministrs Aivis Ronis 23. un 24.novembrī uzturējās vizītē Maskavā, kur piedalījās Ziemeļu dimensijas Transporta un loģistikas partnerības augsta līmeņa sanāksmē, "Krievijas transporta nedēļa 2011" pasākumos un divpusēji tikās ar Krievijas transporta ministru Igoru Ļevitinu un Krievijas dzelzceļa prezidentu Vladimiru Jakuņinu.

Ziemeļu dimensijas Transporta un loģistikas partnerības augsta līmeņa sanāksmē delegāciju vadītāji apmainījās ar viedokļiem par paveikto Partnerības izveidē. Tika pozitīvi uzsvērts, ka darbu sācis partnerības sekretariāts un visas dalībvalstis parakstījušas attiecīgos līgumus par sekretariāta finansēšanu. Sanāksmes dalībnieki atbalstīja jauna Partnerības atbalsta fonda izveidi, lai ar tā palīdzību vēl aktīvāk attīstītu transporta sistēmas reģionā. Partnerības vadība tiek uzticēta valstīm rotācijas kārtībā, un tagad Vadības komitejas līmenī vadība pāriet no Norvēģijas uz Vāciju, bet augsta līmeņa vadība pāriet no Krievijas uz Norvēģiju.

Tikšanās laikā ar Krievijas transporta ministru I.Ļevitinu A.Ronis pārrunāja Rīgas–Maskavas dzelzceļa koridora turpmākās attīstības iespējas, kā arī robežšķērsošanas procedūru uzlabošanas iespējas dzelzceļa pārvadājumos. Tikšanās laikā abu valstu transporta ministri pārrunāja sauszemes robežšķērsošanas uzlabošanas iespējas, t.sk. nodrošinot optimālu caurlaidspēju uz robežas auto pārvadājumiem īpaši intensīvajā periodā gada nogalē. Satiksmes ministrs A.Ronis pateicās Krievijas kolēģim par labo līdzšinējo sadarbību autopārvadājuma atļauju jomā. Aviācijas jomā puses pārrunāja nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" iespēju veikt hokeja komandas "Dinamo Rīga" čarterpārvadājumus visā Krievijas teritorijā.

Tikšanās laikā ar "Krievijas Dzelzceļa" prezidentu V.Jakuņinu abas puses atzīmēja valstu tradicionāli labo sadarbību dzelzceļa jomā. Sarunas gaitā tika uzsvērts, ka dzelzceļa sadarbības kontekstā ļoti būtisks ir dzelzceļa elektrifikācijas process. Latvija ir pieņēmusi principiālu lēmumu elektrificēt nozīmīgākos Rietumu–Austrumu dzelzceļa koridora posmus un sagaida arī aktīvu Krievijas iesaisti Latvijas virziena trases elektrifikācijā. Puses pārrunāja iespējas, lai procedūru uzlabošanas rezultātā samazinātu maršrutā Rīga–Maskava ceļā pavadīto laiku. A.Ronis atzīmēja Krievijas nozīmīgo lomu, radot Latvijai pieeju Ķīnas un Kazahstānas tranzīta koridoriem. Tikšanās laikā puses pārrunāja Dzelzceļa sadarbības organizācijas un ES attiecību aktuālo tematiku, kā arī iespējas rast kompromisu likumdošanas atšķirībās starp ES un valstīm, kurās izmanto 1520 mm sliežu standartu. Noslēgumā puses pārrunāja "Rail Baltic 2" projektu, A.Ronis uzsvēra, ka Rietumu–Austrumu koridors būs Latvijas prioritāte tālākas Eiropas integrācijas nolūkā, kā arī pie nosacījuma, ka projektam "Rail Baltic 2" tiek piesaistīts ārējs finansējums.

Aivis Freidenfelds, ministra biroja vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!