• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes pieņemto lēmumu Krājbankas sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2011., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240365

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts amatpersonas, piedaloties Latvijas tiesnešu konferencē

Vēl šajā numurā

29.11.2011., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes pieņemto lēmumu Krājbankas sakarā

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 28.11.2011. sēdē pieņēma lēmumu Nr.290, ievērojot Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes 22.11.2011. lēmumu Nr.279 par noguldījumu nepieejamības iestāšanos un garantētās atlīdzības daļas izmaksu akciju sabiedrības “Latvijas Krājbanka” noguldītājiem un pamatojoties uz Administratīvā procesa likuma 63.panta pirmās daļas 1.punktu un 65.panta pirmo daļu un Noguldījumu garantiju likuma 3.panta pirmo un piekto daļu, 14.panta pirmo daļu un 20.panta piekto daļu, ar kuru nolēma:

1. Uzdot akciju sabiedrībai “Citadele banka”, sākot ar 29.11.2011., izmaksāt garantēto atlīdzību akciju sabiedrības “Latvijas Krājbanka” noguldītājiem, kuriem atbilstoši Noguldījumu garantiju likuma noteikumiem ir tiesības uz garantēto atlīdzību, izmaksājot garantēto atlīdzību vienā summā latos atbilstoši informācijai, kāda ir akciju sabiedrības “Latvijas Krājbanka” grāmatvedības reģistros noguldījumu nepieejamības iestāšanās dienā, un ņemot vērā Komisijas padomes 22.11.2011. lēmuma Nr.279 2.punktā noteikto garantētās atlīdzības daļu, kas izmaksāta fiziskām personām līdz 26.11.2011., šādā kārtībā:

1.1. noguldītājam personīgi ierodoties akciju sabiedrības “Citadele banka” klientu apkalpošanas centrā tā noteiktajā darbalaikā un dodot rīkojumu par pārskaitījuma veikšanu uz savu kontu akciju sabiedrībā “Citadele banka” vai citā kredītiestādē;

1.2. noguldītājiem, kuri jau ir akciju sabiedrības “Citadele banka” klienti, dodot rīkojumu par pārskaitījuma veikšanu uz savu kontu akciju sabiedrībā “Citadele banka” vai citā kredītiestādē pēc pieprasījuma par garantētās atlīdzības saņemšanu minētajā kontā veikšanas internetbankā;

1.3. noguldītājam personīgi ierodoties akciju sabiedrības “Citadele banka” klientu apkalpošanas centrā tā noteiktajā darbalaikā un veicot pieprasījumu par skaidras naudas izmaksu. Ja garantētā atlīdzība pārsniedz 500 latu apmēru, akciju sabiedrība “Citadele banka” to izmaksā skaidrā naudā piecu darba dienu laikā vai citā termiņā, ja ir saņemta noguldītāja rakstveida piekrišana par to, bet ne vēlāk kā 20 darba dienu laikā no pieteikuma par garantētās atlīdzības izmaksu saņemšanas brīža.

2. Noteikt, ka noguldītājiem pirms garantētās atlīdzības saņemšanas jāuzrāda personu apliecinoši dokumenti:

2.1. fiziskām personām – pase, kā arī pilnvarojumu apliecinoši dokumenti, ja persona darbojas kā noguldītāja pilnvarnieks;

2.2. juridiskām personām – statūtu aktuālā redakcija, lēmums par amatpersonu iecelšanu un to likumisko pārstāvju pases.

3. Noteikt, ka neatbilstību vai pretrunu gadījumā akciju sabiedrība “Citadele banka” ir tiesīga pieprasīt noguldītājam iesniegt papildu dokumentus, kas apliecina noguldītāja tiesības uz garantētās atlīdzības saņemšanu.

4. Noteikt, ka akciju sabiedrībai “Citadele banka” ir pienākums izskaidrot noguldītājam sūdzību iesniegšanas kārtību par personas atzīšanu par tādu noguldītāju, kuram izmaksājama garantētā atlīdzība, un par garantētās atlīdzības apmēru un izmaksāšanas termiņiem, kā arī ir pienākums nodrošināt akciju sabiedrības “Citadele banka” klientu apkalpošanas centros un internetbankā Finanšu un kapitāla tirgus komisijai iesniedzamās sūdzības veidlapas pieejamību.

5. Paziņot par pieņemto lēmumu akciju sabiedrībai “Citadele banka” (adrese – Republikas laukumā 2a, Rīgā, LV–1010, reģ.Nr.40103303559).

6. Publicēt šā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmuma nolemjošo daļu laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja p.i.
Juridiskā un licencēšanas departamenta direktors G.Romeiko

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!