• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Muitas pārvadājumu pavadzīmju lietošanas kārtība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.1994., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240381

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta Muitas departamenta informācija

Par cenām, kuras jāpiemēro, nosakot nodokļu apmērus muitas iestādēs

Vēl šajā numurā

12.11.1994., Nr. 133

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: noteikumi

Pieņemts: 02.11.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienesta noteikumi

Muitas pārvadājumu pavadzīmju lietošanas kārtība

Apstiprināta ar
LR Valsts ieņēmumu dienesta
1994.gada 2.novembra rīkojumu Nr.237

1.Vispārējie noteikumi

Lietoto terminu skaidrojums

Nosūtītāja muitas iestāde - Latvijas Republikas muitas kontroles punkts, kurā tiek noformēta muitas pārvadājumu pavadzīme, nosūtīšanai uz saņēmēju muitas iestādi.

Nosūtītāja rajona muita - VID rajona muita, kuras pakļautībā atrodas nosūtītāja muitas iestāde.

Saņēmēja muitas iestāde - Latvijas Republikas muitas kontroles punkts, uz kuru tiek nosūtīta attiecīgā krava, noformējot muitas pārvadājuma pavadzīmi.

Saņēmēja rajona muita - VID rajona muita, kuras pakļautībā atrodas saņēmēja muitas iestāde.

1. Precēm un citiem priekšmetiem, kuru muitas kontroles noformēšana nav pabeigta, pārvadājot starp Latvijas Republikas muitas iestādēm, tiek noformēta Muitas pārvadājuma pavadzīme (MPP).

2. MPP ir muitas stingrās uzskaites veidlapa, kura tiek lietota, lai nodrošinātu muitas kontrolē esošo preču un citu priekšmetu pārvadājumus starp Latvijas Republikas muitas iestādēm.

3. Pārvadājumi starp Latvijas Republikas muitas iestādēm tiek veikti ar autotransportu vai dzelzceļa transportu. Izdevumus, ko rada šādi pārvadājumi, sedz preču un citu priekšmetu valdītāji.

4. Pārvadātājam, kas pieņēmis preces un citus priekšmetus pārvadāšanai starp muitas iestādēm, noformējot MPP, ir pienākums nogādāt tos saņēmējai muitas iestādei kopā ar pavaddokumentiem, norādītajā termiņā.

5. Pabeigt muitas kontroles noformēšanu kravai, kura tiek pārvadāta starp muitas iestādēm noformējot MPP, tikai tajā muitas kontrolpunktā, kurš norādīts MPP kā saņēmēja muitas iestāde.

6. Preces un citus priekšmetus, pārvadājamos starp Latvijas Republikas muitas iestādēm ar MPP jānogādā no nosūtītājas muitas iestādes uz saņēmēju muitas iestādi trīs dienu laikā no MPP noformēšanas brīža.

II. Muitas pārvadājumu pavadzīmes izsniegšana un kustība starp muitas iestādēm

6. MPP tiek noformēta preču un citu priekšmetu pārvadāšanai starp Latvijas Republikas muitas iestādēm, tām juridiskām un fiziskām personām, kuras

- ir reģistrētas Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā vai ir pastāvīgi Latvijas Republikas iedzīvotāji;

- ir saņēmuši atļauju sev piederošo kravu, kuras tiek importētas Latvijas Republikas teritorijā, muitas kontroles noformēšanu veikt iekšzemes muitas iestādē (atļauja tiek piešķirta ar VID rīkojumu);

- ir saņēmuši vienreizējas atļaujas, kuras izsniedzis Muitas departamenta direktors vai tā vietnieki.

7. Preču un citu priekšmetu pārvadāšana starp Latvijas Republikas muitas iestādēm, tiek noformēta MPP 3 eksemplāros (pielikums Nr.2), no kuriem:

7.1. pirmais MPP eksemplārs tiek atdots kravas pārvadātājam, kas kopā ar kravas pavaddokumentiem ir iesniedzams saņēmējā muitas iestādē;

7.2. otrais un trešais MPP eksemplārs kopā ar attiecīgās kravas CMR (invoice) eksemplāriem no nosūtītājas muitas iestādes jānogādā nosūtītājā rajona muitā;

7.3. Nosūtītājai rajona muitai, kura izsniegusi MPP, viens MPP eksemplārs jānogādā saņēmējā rajona muitas nodaļā 3 dienu laikā, iepriekš nosūtot MPP kopiju pa faksu.

7.4. Saņēmējai muitai jāsalīdzina MPP ar ienākušajām kravām, kuras nosūtītas ar MPP.

7.5. Gadījumā, ja trīs dienu laikā preces un citi priekšmeti no to noformēšanas brīža netiek nogādāti no nosūtītājas muitas iestādes uz saņēmēju muitas iestādi, saņēmējai muitas iestādei nekavējoties jāziņo VID Muitas departamenta Inspekcijas daļai.

7.6. Pēc preču un citu priekšmetu nogādāšanas saņēmējā muitas iestādē un muitas kontroles pilnīgas noformēšanas Saņēmējai rajona muitai 1. un 2. MPP eksemplārus 5 dienu laikā jānogādā nosūtītāja rajona muitā.

7.7. Gadījumā, ja saņēmēja muitas iestāde aizkavē muitas kontroles noformēšanu ar MPP pienākušajai kravai, par to nekavējoties jābrīdina nosūtītāja muitas iestāde.

8. Nosūtītājai muitas iestādei, nosūtot kravu ar MPP uz saņēmēju muitas iestādi, jāuzliek kravai muitas nodrošinājumi, izņemot negabarīta, birstošajām un ķieģeļu kravām.

9. Ja pārvadātājs transporta līdzekļa avārijas rezultātā vai nepārvarama spēka dēļ nav varējis nokļūt saņēmējā muitas iestādē, nekavējoties jāpaziņo par to tuvākajā muitas iestādē, kuras pienākums informēt saņēmēju muitas iestādi, jānogādā muitas iestādes amatpersona uz vietu, kur atrodas muitas preces un citi priekšmeti, vai jānodrošina preču un citu priekšmetu nogādāšana uz muitas iestādi.

10. MPP muitas iestādē glabājamas 1 gadu, pēc tam iznīcināmas, sastādot iznīcināšanas aktu.

III. Muitas pārvadājuma pavadzīmes noformēšana

10. Pārvadājot preces un citus priekšmetus, kuru muitas kontroles noformēšana nav pabeigta starp muitas iestādēm Latvijas Republikā tiek noformēta MPP (pielikums Nr.1) 3 eksemplāros.

11. Noformējot muitas pārvadājumu pavadzīmi, muitas ierēdnis ieraksta šādus datus:

Ailē 1 - nosūtītājas muitas iestādes nosaukumu un tās kodu saskaņā ar muitas iestāžu klasifikatoru, kurā dokuments noformēts; noformēšanas datumu

Ailē 2 - kravas nosūtītāja nosaukums un adrese;

Ailē 3 - kravas saņēmēja pilns nosaukums un juridiskā adrese;

Ailē 4 - pilnvaras, kas izdota konkrētai fiziskai personai, numuru, izdošanas datumu, kā arī pilnvarotās personas vārdu, uzvārdu, pases Nr., personas kodu un izdošanas datumu;

Ailē 5 - transporta līdzekļa veids, marka un valsts numurs;

Ailē 6 - uzskaitīt kravas pavaddokumentus, norādot to nosaukumu, numuru un datumu;

Ailē 7 - saņēmējas muitas iestādes nosaukumu un kodu;

Ailē 8 - saņēmējas muitas iestādes adresi;

Ailē 9 - kravas nogādāšanas saņēmējas muitas iestādē datumu;

Ailē 10 - uz konkrēto kravu, pēc muitas kontroles noformēšanas saņēmējā muitas iestādē noformētās Muitas kravas deklarācijas numuru.

Ailē 11 - "Kravas vietas un preču apraksts" norādāmi preces kods, pēc "Preču kombinētās nomenklatūras, preces nosaukums un apraksts, iepakojuma veids, daudzums gabalos, svars kg, pavaddokumentos uzrādītā preces vērtība Ls, nosūtītājā muitas iestādē uzlikto plombu skaits un Nr.

Muitas amatpersonas, kas noformēja MPP, salasāms uzvārds, paraksts un personīgais zīmogs.

MPP saņēmēja preču un citu priekšmetu pārvadātāja, kas ir saņēmis MPP salasāms uzvārds un paraksts.

12. Gadījumā,  ja  preces  un  citi  priekšmeti  starp  muitas  iestādēm Latvijas Republikas  teritorijā  tiek  pārvadāti  ar dzelzceļa transportu, muitas pārvadājuma  pavadzīmē  jāaizpilda tikai 1., 2., 3., 5., 7., 8., 9., 10., 11.ailes. 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!