• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zviedrijas ārlietu ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2011., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240454

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot Vjetnamas, Šrilankas un Čehijas vēstniekus

Vēl šajā numurā

30.11.2011., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zviedrijas ārlietu ministra vizīti Latvijā


Pirmdien, 28.novembrī, īsā darba vizītē Latvijā bija ieradies Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts, lai tiktos ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču. Tikšanās laikā ministri pārrunāja aktuālos divpusējo attiecību jautājumus, valstu ekonomiskās attiecības, ES un drošības politikas jautājumus, bet pēc tikšanās kopīgā preses konferencē atbildēja uz žurnālistu jautājumiem
Foto: Ārlietu ministrija

28.novembrī iepazīšanās vizītē pie ārlietu ministra Edgara Rinkēviča viesojās Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts. Gan E.Rinkēvičs, gan K.Bilts abu valstu divpusējās attiecības politikas, ekonomikas un kultūras jomā novērtēja kā izcilas, atzīmējot tās kā lielisku pamatu turpmākai sadarbībai. 2011.gads abām valstīm bijis īpašs, jo šogad plaši tika atzīmēta Latvijas un Zviedrijas diplomātisko attiecību atjaunošanas 20.gadadiena.

Tikšanās laikā abi ministri pārrunāja situāciju eirozonā, esot vienisprātis, ka iespējami ātrāk jāveic nepieciešamie pasākumi krīzes novēršanai. Zviedrijas ārlietu ministrs atzīmēja Latvijas veiksmīgos ekonomiskās izaugsmes rādītājus pēc 2008.–2009.gada ekonomikas krīzes, minot mūsu valsts ekonomikas restrukturizāciju kā labu piemēru problēmu skartajām valstīm eirozonā.

Ministri apmainījās viedokļiem par reģionālo sadarbību un ES aktuālās darba kārtības jautājumiem, kas saistīti ar ES paplašināšanās procesu un ES Austrumu partnerību. Latvija un Zviedrija ir vienotas uzskatos par nepieciešamību uzturēt ciešāku dialogu ar ES kaimiņvalstīm.

Pirms tikšanās ar E.Rinkēviču K.Biltam bija īsa saruna ar premjeru Valdi Dombrovski. Savukārt pēc Ārlietu ministrijas apmeklējuma Zviedrijas ārlietu ministrs devās tikties ar aizsardzības ministru Arti Pabriku.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!