Ministru kabineta noteikumi Nr.904
Rīgā 2011.gada 29.novembrī (prot. Nr.70 26.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 8.decembra noteikumos Nr.1415 "Kārtība, kādā tiek administrēti un uzraudzīti tirgus intervences pasākumi augkopības un lopkopības produktu tirgū, īstenojot Eiropas Komisijas programmu vistrūcīgākajām personām"
Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma 6.panta otro daļu
Izdarīt Ministru kabineta 2009.gada 8.decembra noteikumos Nr.1415 "Kārtība, kādā tiek administrēti un uzraudzīti tirgus intervences pasākumi augkopības un lopkopības produktu tirgū, īstenojot Eiropas Komisijas programmu vistrūcīgākajām personām" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 196.nr.; 2010, 204.nr.; 2011, 95.nr.) šādus grozījumus:
1. Svītrot 10.1. un 10.6.apakšpunktu.
2. Izteikt 26.punktu šādā redakcijā:
"26. Programmas ietvaros vienai personai 2012.gadā paredzēti ne vairāk kā seši pārtikas produktu komplekti ar šādu saturu:
26.1. pilnpiena pulveris – 0,4 kilogrami;
26.2. makaroni – viens kilograms."
3. Izteikt 1.pielikumu šādā redakcijā:
"1.pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 8.decembra
noteikumiem Nr.1415
PIEDĀVĀJUMA
IESNIEGUMS
par piedalīšanos Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības
garantiju fonda (ELGF) konkursā "Par pārtikas produktu piegādi
labdarības organizācijām izdalīšanai vistrūcīgākajām
personām"
D. Finanšu piedāvājums
Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības garantiju fonda
(ELGF) konkursam
"Par pārtikas produktu piegādi labdarības organizācijām
izdalīšanai vistrūcīgākajām personām"
4. Izteikt 4.pielikuma III nodaļas 4.punktu šādā redakcijā:
"4. Makaronu izstrādājumu fizikāli ķīmiskie rādītāji:
Rādītāja nosaukums |
Raksturojums |
Mitrums | Ne vairāk kā 12,5 % |
Skābums grādos | Ne vairāk kā 4 |
Pelni, nešķīstoši 10 % HCl | Ne vairāk kā 0,6 % |
Sausnes daudzums, kas pārgājis ūdenī vārīšanas procesā | Ne vairāk kā 9 % |
Metālmagnētiskie piemaisījumi | Ne vairāk kā 3 mg/kg |
Kaitēkļu klātbūtne | Nav pieļaujama" |
5. Papildināt 4.pielikumu ar XI nodaļu šādā redakcijā:
"XI. Pilnpiena pulvera ražošanas un kvalitātes kritēriji
Kvalitātes kritērija nosaukums |
Raksturojums vai norma |
Krāsa un izskats | Gaiši dzeltena, dzeltena. Smalka, sausa pulverveida viela bez mehāniskiem vai cita veida piemaisījumiem. Pieļaujamas pulvera piciņas, kuras mehāniskas darbības rezultātā viegli sabirst |
Smarža un garša | Raksturīga pasterizētam pienam |
Maksimālais ūdens saturs | 5,0 % |
Tauku saturs | ne mazāk kā 26 % |
Minimālais olbaltumvielu saturs | 24,0 % |
Minimālais laktozes saturs | 37,0 % |
Maksimālais skābums Tērnera grādos | 19 |
Maksimālais šķīdības indekss | 1,5 ml" |
Ministru prezidents V.Dombrovskis
Zemkopības ministre L.Straujuma