• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pierobežas iedzīvotāju ceļošanu uz Baltkrieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2011., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240503

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par operatīvo darbu vētras seku likvidācijā

Vēl šajā numurā

01.12.2011., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pierobežas iedzīvotāju ceļošanu uz Baltkrieviju

1.decembrī tiek sākta Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības vienošanās par pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu piemērošana. Minētās vienošanās mērķis ir radīt nepieciešamos nosacījumus ērtākai Latvijas un Baltkrievijas pierobežas iedzīvotāju ceļošanai, veicināt personīgos kontaktus, sekmēt savstarpējo sociālo un kultūras apmaiņu, kā arī reģionālo sadarbību.

Saskaņā ar vienošanos pierobežas iedzīvotāji turpmāk robežu varēs šķērsot ar derīgu ceļošanas dokumentu un vietējās pierobežas satiksmes atļauju. Minēto atļauju izsniegšanu pierobežas teritoriju iedzīvotājiem ir paredzēts uzsākt 2012.gada 1.februārī. Atļaujas izsniegs Latvijas konsulāts Vitebskā un Baltkrievijas ģenerālkonsulāts Daugavpilī, pamatojoties uz pierobežas teritoriju iedzīvotāju sarakstiem, kurus sastādīs pierobežas teritorijas vietējās pašvaldības. Maksa par atļaujām ir noteikta 20 eiro.

Lai apliecinātu šā projekta nozīmīgumu Latvijas un Baltkrievijas pusei, vienošanās piemērošanas uzsākšana notiek notu apmaiņas ceremonijā Vitebskā. Latvijas delegāciju vada Latvijas vēstnieks Baltkrievijā Mihails Popkovs, savukārt Baltkrievijas delegāciju – Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!