• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par noslēgto vīzu pārstāvības līgumu ar Slovākiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2011., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240504

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pierobežas iedzīvotāju ceļošanu uz Baltkrieviju

Vēl šajā numurā

01.12.2011., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par noslēgto vīzu pārstāvības līgumu ar Slovākiju

1.decembrī stājas spēkā Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas un Slovākijas Republikas Ārlietu ministrijas vīzu pārstāvības līgums, kas noslēgts notu apmaiņas ceļā. Līgums paredz, ka Latvija pārstāvēs Slovākiju Šengenas vīzu izsniegšanā Azerbaidžānā, izsniedzot vīzas gan Azerbaidžānas pilsoņiem, gan trešo valstu pilsoņiem, kas uzturas Azerbaidžānā pastāvīgi. Savukārt Slovākija pārstāvēs Latviju Šengenas vīzu izsniegšanā Rumānijā, Meksikā un Korejas Republikā. Ņemot vērā, ka Rumānijas, Meksikas un Korejas Republikas pilsoņiem ir noteikts bezvīzu režīms, kas ļauj uzturēties Latvijā bez vīzas līdz 90 dienām pusgadā, šis pārstāvības līgums paredzēts to trešo valstu pilsoņiem, kas minētajās trīs valstīs uzturas pastāvīgi un kuriem ceļošanai uz Latviju ir nepieciešama vīza.

Līgums ar Slovākijas Republikas Ārlietu ministriju ir desmitais vīzu pārstāvības līgums, kuru Ārlietu ministrija ir noslēgusi par Šengenas vīzu pārstāvību. Šobrīd šāda veida līgumi vēl ir noslēgti ar Vāciju, Ungāriju, Slovēniju, Franciju, Nīderlandi, Lietuvu, Igauniju, Zviedriju un Austriju. Tie nodrošina, ka Latviju Šengenas vīzu izsniegšanā pārstāv deviņas Šengenas līguma dalībvalstis sešdesmit dažādās pasaules vietās, bet Latvija pārstāv astoņas Šengenas līguma dalībvalstis pavisam septiņās pasaules vietās.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!