• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Piedaloties Eiropas konferencē "Veselība 2020". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2011., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240507

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieņemot četru tiesnešu svinīgos solījumus

Vēl šajā numurā

01.12.2011., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Piedaloties Eiropas konferencē "Veselība 2020"

"Latvija ar jau apstiprinātajām Sabiedrības veselības pamatnostādnēm 2011.–2017.gadam, kas nosaka precīzus virzienus sabiedrības veselības politikas veidošanai, var dot nozīmīgu ieguldījumu jaunās Eiropas veselības stratēģijas "Veselība 2020" izstrādē," uzsver veselības ministre Ingrīda Circene.

"Prioritātes un potenciālie rīcības virzieni ir nemainīgi – nevienlīdzības un slimību sloga mazināšana, veselīgu izvēļu veicināšana un veselības sistēmas stiprināšana," norāda ministre, tādēļ Latvijas pieredze šāda dokumenta izstrādē un sasaistē ar Nacionālo attīstības plānu ir ļoti vērtīga.

Pasaules Veselības organizācijas rīkotajā pirmajā Eiropas konferencē "Veselība 2020" I.Circene vadīja arī vienu no darba sesijām, kurā dalībvalstu pārstāvji diskutēja par efektīvu veselības aprūpes finansējuma izlietojumu un veselību kā starpnozaru atbildības jautājumu. Diskusijā tika pausts atbalsts sabiedrības informēšanai un veselības izglītībai kā nozīmīgākajiem pasākumiem slimību savlaicīgā novēršanā.

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) rīkotā Eiropas konference "Veselība 2020" ir forums, kurā piedalās Eiropas reģiona veselības ministri, kā arī augstākā līmeņa amatpersonas no citiem sektoriem, ar mērķi izstrādāt vienotu Eiropas reģiona veselības politiku.

"Ir liels gandarījums, ka pēdējos gados Latvija kļuvusi par aktīvu Pasaules Veselības organizācijas dalībvalsti un plaši izmanto augsta līmeņa starptautiskus forumus, lai paustu viedokli par būtiskiem sabiedrības veselības jautājumiem un dalītos labās prakses pieredzē. Latvijas pieredze tiek augsti novērtēta, un mūsu balss tiek sadzirdēta. Tikko notikušais forums ir tam kārtējais apliecinājums," uzsver Pasaules Veselības organizācijas Latvijas pārstāvniecības vadītāja Aiga Rūrāne.

Darba vizītes laikā 29.novembrī veselības ministre Ingrīda Circene tikās ar Izraēlas veselības viceministru Jakovu Licmanu, un tikšanās laikā tika uzsvērta nepieciešamība plašāk izmantot tās iespējas, ko sniedz abu valstu noslēgtais sadarbības līgums. Līgums paredz veidot sadarbību starp valstu iestādēm un organizācijām veselības aprūpes jomā. Sadarbības rezultātā paredzēts iegūt būtisku informāciju par jaunām medicīnas ierīcēm, farmaceitiskajiem izstrādājumiem un tehnoloģiskajiem jauninājumiem. Tāpat līgumā paredzēta sadarbība jauno ārstu tālākizglītības programmu un speciālistu pieredzes apmaiņu organizēšanā veselības un medicīnas zinātņu jomā.

Puses bija vienisprātis, ka Latvijai un Izraēlai laba sadarbība veselības aprūpes jautājumos varētu izvērsties, apmainoties ar pieredzi neatliekamās medicīniskās palīdzības organizācijas jautājumos un veselības tūrisma jomā, kur Latvija varētu būt pievilcīga ne tikai ar kvalitatīviem veselības aprūpes pakalpojumiem, bet arī kūrorta pakalpojumiem, piemēram, Jūrmalā, kura šogad ieguva Pasaules Veselības organizācijas (PVO) projekta "Veselīgas pilsētas" statusu.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!