• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Šrilankas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2011., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240511

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ungārijas vēstnieka vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

01.12.2011., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Šrilankas vēstnieka vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inga Bite 29.novembrī tikās ar Šrilankas Demokrātiskās Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ošadhi Alahaperumu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot viesi Saeimā, I.Bite norādīja, ka šogad aprit jau 15 gadi kopš nodibinātas abu valstu diplomātiskās attiecības. Viņa atzinīgi vērtēja, ka ir aktivizējies politiskais dialogs starp Latviju un Šrilanku, par ko liecina pēdējos gados notikušās Šrilankas parlamenta spīkera un ārlietu ministra vizītes. Pārrunājot parlamentāro sadarbību, amatpersonas bija vienisprātis par sadarbības grupu būtisko lomu starpvalstu attiecību veidošanā.

Saeimas priekšsēdētājas biedre norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta turpināt draudzīgās un konstruktīvās attiecības ar Šrilanku, īpaši ekonomikas, izglītības, kultūras un tūrisma jomā.

Kā veiksmīgu sadarbības piemēru I.Bite minēja faktu, ka Šrilankas studenti labprāt izvēlas studēt Latvijas augstskolās. Viņa pauda gandarījumu, ka kopīgiem spēkiem izdevies vienkāršot vīzu saņemšanas procedūras studētgribētājiem no Šrilankas. Pagājušajā mācību gadā studijām Latvijā bija reģistrējušies 46 Šrilankas pilsoņi.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka ir jāturpina iesāktais darbs pie starpvalstu līgumu saskaņošanas, tostarp darbs pie līguma par sadarbību izglītībā un zinātnē, kā arī dubultnodokļu konvencijas.

O.Alahaperuma pastāvīgi rezidē Stokholmā, un šī ir viņa pirmā nozīmēšana vēstnieka amatā. Viņš ir dzimis 1972.gadā un norāda, ka ir Šrilankas vēsturē jaunākais savas valsts vēstnieks ārvalstīs.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!