• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ungārijas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2011., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240512

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par virszemes televīzijas apraides maksu

Vēl šajā numurā

01.12.2011., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ungārijas vēstnieka vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 29.novembrī, tiekoties ar Ungārijas vēstnieku Gaboru Dobokai, pārrunāja Eiropas Savienības (ES) prezidentūras pieredzes pārņemšanu.

Latvija būs ES prezidējošā valsts 2015.gadā, savukārt Ungārija šos pienākumus pildīja šā gada pirmajā pusē. Ungārijas prezidentūras pieredzes pārņemšana varētu būt viens no galvenajiem jautājumiem Ungārijas parlamenta priekšsēdētāja plānotās vizītes laikā nākamgad Latvijā, akcentēja S.Āboltiņa.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka plānotā Ungārijas Nacionālās asamblejas priekšsēdētāja Lāslo Kevēra vizīte būs jauns impulss starpvalstu sadarbībai. Saeimas priekšsēdētāja ar vēstnieku vienojās, ka vizīte varētu tikt organizēta 2012.gada pirmajā pusē.

S.Āboltiņa abu valstu attiecības raksturoja kā draudzīgas, dinamiskas un jo īpaši aktīvas kultūras jomā. “Šogad mūsu attiecībās ir zīmīgs brīdis, jo atzīmējam 90 gadus kopš Ungārija atzinusi Latvijas neatkarību un 20 gadus kopš atjaunotas diplomātiskās attiecības,” teica Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa sarunas gaitā informēja, ka patlaban tiek aktīvi veidotas deputātu grupas sadarbībai ar citu valstu parlamentiem. Šāda grupa sadarbībai ar Ungārijas parlamentu darbojās iepriekšējos Saeimas sasau­kumos, teica S.Āboltiņa, paužot pārliecību, ka tāda tiks izveidota arī 11.Saeimā.

G.Dobokai sacīja, ka līdztekus kontaktu veidošanai ar amatpersonām viņš aktīvi strādā arī pilsētu un nevalstisko organizāciju līmenī. “Tā ir nesaraujama sadarbības ķēde – augstāko valsts amatpersonu vizītes ir paraugs, taču jo īpaši valstu tuvināšanos veicina cilvēciskie kontakti,” sacīja S.Āboltiņa.

G.Dobokai Ungārijas vēstnieka pienākumus Latvijā pilda no 2011.gada janvāra.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!