• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par Latvijas atbalstu resursu apvienošanas iniciatīvai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2011., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240596

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Satversmes pantu negrozāmības iespēju

Vēl šajā numurā

02.12.2011., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par Latvijas atbalstu resursu apvienošanas iniciatīvai

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks Briselē, Beļģijā, piedaloties Eiropas Savienības (ES) aizsardzības ministru sanāksmē Ārlietu padomes ietvaros un Eiropas Aizsardzības aģentūras valdes sēdē aizsardzības ministru sastāvā, pauda Latvijas atbalstu resursu apvienošanas iniciatīvai.

"Uzskatām, ka šis ir īstais veids, kā risināt aizsardzības spēju saglabāšanu valstu samazināto budžetu ietvaros. Turklāt uzmanība jāpievērš arī ciešākai atsevišķu reģiona valstu sadarbībai ES ietvaros," uzsvēra A.Pabriks. Viņš norādīja uz veiksmīgo Baltijas valstu sadarbību, kā arī sadarbību ar Ziemeļvalstīm.

Jau iepriekš Latvija bija informējusi kaimiņvalstis, ka nākotnē redz iespēju ciešākai sadarbībai izglītības un apmācību jomā, piemēram, nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas, ūdenslīdēju, helikopteru apkalpju apmācību jomā, kā arī iespēju plašāk izmantot starptautiskos kursus Nacionālajā aizsardzības akadēmijā.

Ministrs pauda cerību, ka resursu apvienošanas iniciatīvu izdosies īstenot, realizējot vairākus veiksmīgus projektus.

Diskutējot par Eiropas Savienības plānošanas un vadības spēju stiprināšanu, A.Pabriks uzsvēra, ka jākoncentrējas uz spēju radīšanu un saglabāšanu esošo ES struktūru ietvaros. Viņš norādīja, ka jāstiprina aizsardzības ministru un Militārās komitejas loma ES struktūrās, tādējādi nodrošinot savlaicīgu un kompetentu lēmumu pieņemšanas procesu.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!